Quantcast

Vilnius ruošiasi gatvių prie „Akropolio“ rekonstrukcijai

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia ruošiasi rekonstruoti Šeškinėje, šalia „Akropolio“, esantį transporto mazgą. Šioje vietoje buvo numatyta statyti Nacionalinį stadioną.

Ozo, Ukmergės ir Siesikų gatvių rekonstrukcijos techninį projektą parengs bendrovė „Sweco Lietuva“ – savivaldybė su įmone pasirašė 288,4 tūkst. eurų vertės sutartį. 

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio, rekonstruoti transporto mazgą reikės nepriklausomai nuo to, kaip baigsis teisme nagrinėjamas Nacionalinio stadiono statybos ir koncesijos konkursas.

„Šis projektas bus reikalingas, kas benutiktų šioje vietoje, to tikrai nereikia siekti su Nacionalinio stadiono projektu, kuris dabar yra įstrigęs teisme. Projektavimą skelbiame tam, kad įgyvendinant rekonstrukcijos darbus turėtume galimybę pasinaudoti ir Europos Sąjungos paramos lėšomis“, – BNS sakė P. Poderskis.

„Bet kuriuo atveju, teritorijos, kurioje planuojama statyti Nacionalinį stadioną, klausimas anksčiau ar vėliau išsispręs, todėl ir projektas bus reikalingas“, – pridūrė jis.

Šis projektas bus reikalingas, kas benutiktų šioje vietoje, to tikrai nereikia siekti su Nacionalinio stadiono projektu, kuris dabar yra įstrigęs teisme.

„Sweco Lietuva“ darbus turėtų altikti iki 2021-ųjų birželio 22 dienos. Pasak P. Poderskio, jei projektavimas nevėluos, kitąmet gali būti paskelbtas ir rangovo konkursas.

„Manau, kad rangos darbų konkursą paskelbti tikrai galėsime, klausimas, ar su jo laimėtoju jau kitąmet pavyks pasirašyti sutartį. Turime patirties su tokios apimtiems susisiekimo infrastruktūros konkursais ir žinome, kad jiems reikia tikrai nemažai laiko“, – sakė P. Poderskis.

Anksčiau skelbta, jog gatvių prie Nacionalinio stadiono rekonstrukcijai miestas ketina skirti 14 mln. eurų. P. Poderskis neatmeta galimybės, kad ši suma bus didesnė.

„Manau, ši suma didės, nes ji buvo tik preliminari, kainos auga. Galutinį atsakymą į šį klausima turėtų pateikti planuojamų darbų projektas ir ekspertizė“, – sakė P. Poderskis.

Skelbta, jog planuojama įrengti trūkstamas dobilo tipo jungtis Ukmergės ir Ozo gatvių sankryžoje, naikinti Ozo gatvės ir jungiamojo kelio su Ukmergės gatve šviesoforinę sankryžą, nereguliuojamą kairį posūkį iš Ozo į Ukmergės gatvę, įrengti dobilo tipo atlankas, žiedines sankryžas, požeminę pėsčiųjų perėją ir stoteles Ukmergės gatvėje ties projektuojamu pėsčiųjų viaduku.

Taip pat numatyta rekonstruoti Siesikų gatvės atkarpą, joje užkertant tranzitinį eismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
eiline babkiu vagykla,anuomet ir kranu pristate, tredzdali pastate paskui paliko,o dabar isnaujo statys,daina be galo

Senis

Senis portretas
Kaip sena viskas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių