Quantcast

Vilnius primena: sportuodami atviruose aikštynuose nepamirškite taisyklių

  • Teksto dydis:

Vilniečiai kviečiami laisvalaikį aktyviai leisti prie mokyklų atnaujintuose sporto aikštynuose, o stadionų šeimininkai primena keletą svarbių taisyklių, kad visi sklandžiai ir bendruomeniškai dalintųsi sporto erdve. Stadionas pirmiausiai skirtas mokyklos moksleiviams, tačiau laisvu metu jis atviras visiems vilniečiams, kurie naudodamiesi stadionu tampa už jį atsakingi.

„Esame užsibrėžę tikslą paskatinti vilniečius judėti, sportuoti, propaguoti sveiką gyvenseną. Džiaugiuosi matydamas pilnus vilniečių mokyklų aikštynus, kurių šiais metais atnaujinome net 13. Stadionai priklauso visiems, todėl labai svarbu saugoti turtą kaip savą. Labai apmaudu, kai naujai sutvarkyti, modernūs stadionai neretai nuniokojami piktavalių, todėl parengėme taisykles ir imamės tam tikros priežiūros, kad bendruomenė galėtų kuo ilgiau džiaugtis aktyviu laisvalaikiu šalia namų. Šiais metais į stadionų atnaujinimą investavome 4,5 mln. eurų“, – pabrėžė sostinės mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Stadionai priklauso visiems, todėl labai svarbu saugoti turtą kaip savą.

Stadionų naudojimo taisykles tvirtina pačios mokyklos, susiderinusios su savivaldybe. Taisyklės numato, kad pirmiausiai stadionais naudojasi moksleiviai – fizinio ugdymo pamokoms, neformaliojo švietimo, visos dienos mokyklos grupes lankančių veikloms, Vilniaus miesto savivaldybės sporto mokyklų ir klubų komandų treniruotėms. O likusiu laisvu metu vilniečiai gali naudotis stadionu, užsirezervavę laiką per www.active.vilnius.lt. Svarbu prisiminti – jeigu mokyklos darbuotojai arba kiti, sportuojantys pagal nuomos sutartis, prašys užleisti stadioną, tai padaryti būtina.

„Tikrai kviečiame ne vien tik mokyklos bendruomenę sportuoti ir džiaugtis mokyklos stadionais – tereikia užsirezervuoti laiką, pasiimti raktą iš gimnazijos budėtojo ir pasirašyti – viskas, galima sportuoti! Tačiau taip pat labai prašome laikytis bendrųjų elgesio viešose vietose reikalavimų, elgtis saugiai ir atsakingai savo ir kitų asmenų atžvilgiu. Na, o jei jau nutiko koks įvykis – atlyginti už stadionui padarytą žalą“, – primena Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos direktorė Kristina Gudelienė.

Taisyklės taip pat numato, kad stadionuose nevalia šiukšlinti, triukšmauti, svaigintis, įsivesti ir laikyti stadiono teritorijoje gyvūnus ar kitaip teršti stadioną. Pastebėta, kad ne visi vilniečiai supranta ir kokio pobūdžio yra naujoji nutiesta danga – tad taisyklėse atsirado naujas punktas, kuriame primenama ir apie tai, kad po stadionus draudžiama vaikščioti su šiaurietiško ėjimo lazdomis, naudoti apavą su aštriais pado elementais.

Bendruomenės taip pat prašoma nevažinėti motorinėmis ir nemotorinėmis transporto priemonėmis (dviračiais, paspirtukais, riedlentėmis, ratukinėmis pačiūžomis ir pan.) stadionuose – judumo priemonės turi būti paliktos šalia aikštynų.

Primenama, kad už nepilnamečių asmenų elgesį stadione ir taisyklių laikymąsi atsako nepilnamečių asmenų tėvai ar kiti teisėti jų atstovai, mokytojai, treneriai, nuomos sutartis sudarę asmenys.

Šios taisyklės skelbiamos mokyklų interneto svetainėse ir specialiuose stenduose prie aikštynų. Stadiono teritorija stebima vaizdo kameromis ir saugoma Saugos tarnybų. Stadionų darbo laikas darbo dienomis, kai juo gali naudotis vilniečiai – 18.30–22 val., savaitgaliais – 7–22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių