Quantcast

Vilnius pradeda pedagogų testavimą greitaisiais testais

  • Teksto dydis:

Vilnius pradeda dar vienos tikslinės grupės testavimą greitaisiais serologiniais testais: išsitirti mobiliuosiuose punktuose nuo trečiadienio kviečiami švietimo įstaigų darbuotojai.

Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, testavimu, parodančiu, ar žmogus yra sirgęs COVID-19, ir ar turi antikūnų, rengiamasi vasarį planuojamai pradėti šios grupės vakcinacijai.

Pasak pranešimo, testavimas leis patikslinti švietimo sektoriaus darbuotojams reikiamą vakcinų poreikį ir supaprastins vakcinavimo procesą: greitųjų testų nebereiks atlikti žmogui jau atvykus į skiepijimo punktą.

Kviečiami išsitirti švietimo įstaigų ir kitų švietimo paslaugų teikėjų darbuotojai, turintys tiesioginį nuolatinį ar laikiną kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas. Taip pat tirtis gali asmenys, asmenys, dirbantys specialiosiose mokyklose, taip pat dirbantieji profesinio mokymo įstaigose.

Savivaldybė nurodo, kad tirtis nesiūloma tik žmonėms, kurie persirgo COVID-19 liga per pastarąsias 90 dienų ar jau yra atlikę ir turi teigiamą serologinio antikūnų tyrimo atsakymą per pastarąsias 60 dienų.

Greitaisiais serologiniais – kraujo mėginių tyrimais – nustatomi virusui specifiški IgM ir IgG klasės antikūnai, susidarantys infekcijos metu. IgM klasės antikūnai susidaro per keletą dienų (3–7 dienas) nuo infekcijos pradžios, jų buvimas parodo ankstyvą infekcijos stadiją. IgG klasės antikūnai susidaro vėliau (per 2–3 savaites) ir gali parodyti, kad asmuo buvo užsikrėtęs virusu, bet nebūtinai šiuo metu serga, nešioja ar platina virusą.

Tirtis galima mobiliajame punkte adresu V. Gerulaičio g. 1, čia reikia ateiti pėsčiomis, automobilius galima palikti šalia esančioje automobilių stovėjimo stotelėje.

Užsiregistruoti serologiniams tyrimui reikia internetinėje svetainėje 1808.lt užpildant elektroninę registraciją – greitieji serologiniai testai pedagogams. Registruojantis reikės darbo vietos – švietimo įstaigos ar kito švietimo teikėjo, įmonės kodo bei prisijungimo prie elektroninės bankininkystės priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių