Quantcast

Vilnius planuoja plėsti „Statyk ir važiuok“ aikštelių tinklą

Vilniuje besinaudojančių „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis pastaraisiais metais išaugo daugiau kaip du kartus, o aikštelių tinklą planuojama dar plėsti, Eltą informavo Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

„2020 metų pabaigoje – 2021 metų pradžioje numatoma atidaryti dar vieną 250 vietų „Statyk ir važiuok“ aikštelę Pilaitės prospekte, šalia naujai statomo prekybos centro. Taip pat bus vertinamos ir kitos vietos, numatant jas ne tik „Statyk ir važiuok“ aikštelėms, tačiau ir multimodalinėms aikštelėms – jose savo kelionei bus galima rinktis ne tik viešąjį transportą, tačiau ir, pavyzdžiui, dviračius ar paspirtukus“, – Eltą informavo įmonės komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė.

Pasak jos, 2018 metais fiksuota 16,5 tūkst. apsilankymų, per 2019 metus aikštelėse vairuotojai automobilius statė daugiau kaip 32 tūkst. kartų.

M. Bielinytės teigimu, siekiant, kad aikštelėmis gyventojai naudotųsi aktyviau, bus plečiamas A juostų tinklas.

„Šiuo metu mieste įrengta 36 kilometrai A juostų, per 2020-2021 metus viešojo transporto juostas preliminariai planuojama įrengti T. Narbuto, Kalvarijų, Ozo, Kareivių gatvėse. Taip pat bus vertinamos ir kitos gatvės, kuriose galėtų atsirasti viešojo transporto juostos arba stiprėti jų kontrolė siekiant didinti viešojo transporto greitį“, – Eltą informavo M. Bielinytė.

„Statyk ir važiuok“ aikštelės Vilniuje buvo pristatytos 2017 metais.

Įmonė nurodo, kad šių aikštelių tikslas yra paskatinti vairuotojus pakeisti savo įpročius – į miesto centrinę dalį nevažiuoti asmeniniu automobiliu, o rinktis viešąjį transportą, taip mažinant užterštumą bei stovėjimo vietų apkrovimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Atsikabinkit su savo A juostom ir pan nesąmonėm

Vilnietis

Vilnietis portretas
Bus eilinis Gusarovienės "pravalas". Stovės tuščia ir išplauti pinigai. Kam tau dieną Pilaitėje mašiną statyt? Už irengimą vėl visi susimokėsim.

T

T portretas
Pirma pazabokite chuliganizma nes palikes masina jos neberasi idiotai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių