Quantcast

Vilnius neturi pinigų Nacionaliniam stadionui

Nors teismas nustatė, kad Nacionalinį stadioną statanti bendrovė „Veikmė“ atrinkta nepažeidžiant įstatymų, tai dar nereiškia, kad stadiono statybos bus atnaujintos. Mat sostinės savivaldybė iki kaklo sėdi skolose ir negali sau leisti tokių išlaidų.

Gintautas Paluckas, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovas, portalui sakė, esą sostinės skolos per didelės, kad būtų galima galvoti apie dar kelias dešimtis milijonų stadiono statyboms. Pasak jo, darbai bus atnaujinti nebent tokiu atveju, jei pinigų tam skirs Vyriausybė. Su tokiu prašymu sostinės valdžia jau kitą savaitę žada belstis į premjero Andriaus Kubiliaus kabineto duris.

Anot G.Palucko, dabar skirti pinigų stadiono statyboms būtų netgi logiška. Mat smarkiai atpigo statybos darbai ir medžiagos. Esą taip būtų galima sutaupyti net keliasdešimt milijonų litų.

Tuo tarpu vienas aršiausių projekto kritikų, į Seimą persikėlęs buvęs sostinės tarybos narys konservatorius Kęstutis Masiulis laikosi pozicijos, kad stadiono statybos vykdytojas vis vien parinktas neteisėtai. Jo manymu, užuot kalbėjus apie šio projekto tęsimą, Vilniaus valdžiai derėtų susirūpinti, pvz., miesto transporto infrastruktūra.

Plačiau apie Nacionalinio stadiono peripetijas skaitykite trečiadienio dienraštyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių