Quantcast

Vilnius kviečia tapti sporto čempionais

  • Teksto dydis:

Artėjant šaltajam metų sezonui Vilniaus miesto savivaldybė skelbia kampaniją „Tapk pats sau čempionu“, kuria kviečia sugrįžti į ištuštėjusius sporto klubus ir įgauti puikią sportinę formą.

Prie kampanijos prisijungusios 93 sporto įstaigos ragina aktyviau užsiimti fizine veikla ir atkreipia dėmesį, kad sportuoti klubuose ir salėse laikantis taisyklių yra saugu.

Šiemet dėl COVID-19 buvo nukelti svarbūs pasauliniai sporto renginiai – Europos futbolo čempionatas ir Tokijo Olimpinės žaidynės. Tai buvo viena iš priežasčių, dėl kurių sostinės savivaldybė pasiūlė aukso medaliais pasidabinti patiems vilniečiams. Kampanija „Tapk pats sau čempionu“ skatina aktyviau sportuoti, taip pat padeda atrasti tinkamiausias sporto šakas, geriausiai norus ir pajėgumus atitinkančius sporto klubus ir sales.

„Impuls“ sveikatingumo klubų tinklo vadovas Vidmantas Šiugždinis teigia, kad šalyje įvestas karantinas buvo tikras išbandymas visai sporto klubų rinkai.

„Sporto klubai Lietuvoje užsidarė jau nuo kovo 13 dienos, tai yra net keliomis dienomis anksčiau nei buvo įvestas karantinas. Sustabdėme narystes klientams, iki minimumo sumažinome komunalinių sąnaudų suvartojimus, o didžiąją dalį darbuotojų išleidome į prastovas. Nors tikimės, kad prasidedant aktyviajam sporto sezonui vilniečiai sugrįš į sporto klubus, tikėtina, kad karantino poveikį jausime ilgiau nei metus“, – sako V. Šiugždinis.

Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas tikisi, kad „Tapk pats sau čempionu“ kampanija paskatins gyventojus vėl aktyviai užsiimti fizine veikla ir pagelbės sporto įstaigoms nukentėjusioms per karantiną.

„Kalbėdami su sporto įstaigų atstovais išgirdome, jog vienas didžiausių iššūkių jiems bus sportuojančiųjų pritraukimas, kol tęsis pandemija. Būtent todėl ir sugalvojome inicijuoti reklaminę kampaniją, skatinančią aplankyti sporto paslaugas teikiančias vietas, kurios laikosi visų saugumo reikalavimų. Tikimės, jog tokia paskata ženkliai pagelbės tiems, kurie kasdien dirba aktyvesnio ir sveikesnio Vilniaus labui“, – teigė Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Tikimės, jog tokia paskata ženkliai pagelbės tiems, kurie kasdien dirba aktyvesnio ir sveikesnio Vilniaus labui.

Pastebima, kad vilniečiai skiria vis daugiau dėmesio sveikai gyvensenai ir sportuoti nesustojo net karantino metu. „Sporto klubų populiarumas kyla kiekvieną rudenį, matome, kad ir šiuo metu kyla tiek domėjimasis paslaugomis, tiek pačių klubų lankomumas. Siekdami padėti žmonėms sportuoti namuose viso karantino metu siūlėme treniruotes internetu – tiek gyvai transliuojamas socialiniuose tinkluose, tiek mažų grupių treniruotes bei treniruočių įrašus specialiai sukurtame puslapyje, be to paleidome „BE ACTIVE“ projektą, kuris skirtas pradedantiesiems sportuoti ar grįžtantiems į sporto klubus po ilgesnės pertraukos“, – sako „Impuls“ tinklo vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Vilniečių aktyvumu džiaugiasi ir Vilniaus miesto vicemeras. „Kasdien Neries krantine ar Vingio parke galime išvysti bėgiojančius, riedučiais, dviračiais ar riedlentėmis judančius žmones. Panašu, jog vis daugiau vilniečių šiandien į sportą ir aktyvią gyvenseną žvelgia nebe kaip į mados reikalą, o kaip į pilnaverčio gyvenimo dalį. Su ežerais miesto pakraštyje, per miestą vilnijančia upe sostinė gali pasiūlyti be galo daug skirtingų sportinių veiklų ar pramogų. Būtent tuo ir esame unikalūs, lyginant su kitomis pasaulio sostinėmis. Kasmet plečiame miesto sporto infrastruktūrą ir taip skatiname aktyviai judėti tiek užkietėjusius sportininkus, tiek pradedančius“, – sako V. Benkunskas.

Neapsisprendusiems, kokia sporto rūšimi jie norėtų užsiimti, padės specialiai šiai kampanijai sukurtas testas, kurį galima atlikti projekto tinklapyje https://tapkcempionu.vilnius.lt/. Kartu puslapis rekomenduos ir patogiausias sportuoti vietas. Čia pateikiama didelė Vilniaus sporto įstaigų pasiūla, todėl tapti pačiam sau čempionu tikrai nebus sudėtinga.

Kampaniją „Tapk pats sau čempionu“, priklausomai nuo bendros situacijos šalyje, planuojama tęsti du mėnesius. Prie iniciatyvos jau prisijungė 93 sporto įstaigos ir klubai, tačiau norinčių dalyvauti atsiranda vis daugiau.

„Prasidėjus iniciatyvai gavome ne vieną laišką, kuriuo buvo prašoma įtraukti vienas ar kitas įmones į sąrašus ir interaktyvų žemėlapį. Pavyzdžiui, po kampanijos pradžios iniciatyvą papildė Fabijoniškių sporto klubas, vandens slidinėjimo sporto klubas „Skriejantieji bangomis“ bei kelios kitos sostinės sporto įstaigos“, – komentuoja vicemeras.

Reaguodama į dabartinę epidemiologinę situaciją, savivaldybė skatina miesto gyventojus elgtis saugiai, sąmoningai ir rūpintis savo bei aplinkinių sveikata. Sportuojantiems rekomenduojama reguliariai dezinfekuoti arba plautis rankas, kur įmanoma, dėvėti kaukes, dažniau rinktis sportines pramogas gryname ore, stengtis išlaikyti 2 metrų atstumą nuo kitų sportuojančių, kuo mažiau naudotis bendrosiomis persirengimo patalpomis, dušais, vengti ilgesnio kontakto su kitais.

Daugiau apie „Tapk pats sau čempionu“ galima sužinoti svetainėje https://tapkcempionu.vilnius.lt/

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių