Quantcast

Vilnius kviečia tapti atviru visuomenei ir kultūrai Rotušės vadovu

  • Teksto dydis:

Reprezentatyvi, bet atvira, miestiečius kūrybiškoms, bendruomeniškoms iniciatyvoms telkianti erdvė – tokia turi būti sostinės Rotušė, ir šios vizijos įgyvendinimas pirmiausia priklauso nuo jos vadovo, kurio paieškas Vilnius pradeda šiandien.

„Istorinis Vilniaus Rotušės statusas nereiškia, kad organizacija gali tapti nepajudinamu paminklu. Rotušę matau kaip šiuolaikišką, ne tik reprezentaciniams renginiams skirtą, bet ir parodas, festivalius ir kitokias kultūrines partnerystes kuriančią įstaigą, o svarbiausia – atvirą vilniečiams ir kūrybiškoms bei drąsioms jų iniciatyvoms. Ne mažiau svarbu, kad Rotušė būtų matoma ne tik kaip pastato sienos, bet ir kaip bendruomenių, tiek ir esančių visai šalia, tiek ir atvykstančių, telkimosi ir gerų idėjų įgyvendinimo vieta“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. 

Vilnius laukia kandidatų į Rotušės vadovo iššūkius – žmonių, branginančių sostinės istoriją, bet galinčių tęsti šios įstaigos veiklą telkiant kultūros, mokslo ir bendruomenines organizacijas ambicingiems, edukuojantiems ateities projektams. 

Jei turite aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (bakalauro kvalifikacinis laipsnis), ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį, iš kurių ne mažesnę kaip 1 metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje, išmanote ne tik Vilniaus ir Lietuvos, bet ir Europos kultūrą bei strateginio planavimo principus, gebate inicijuoti ir valdyti pokyčius, laukiama jūsų prisistatymo ir duomenų, įkeltų į Valstybės tarnybos departamento portalą. Kilus klausimų, prašoma kreiptis į Kristiną Kalesnikienę – Kristina.Kalesnikiene@vilnius.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių