Quantcast

Vilnius karščiavimo kliniką planuoja atidaryti Lazdynų poliklinikoje

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis informuoja, kad savivaldybės karščiavimo klinika turbūt bus atidaryta Lazdynų poliklinikoje.

Visgi P. Poderskis neslepia abejojantis Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymu atidaryti karščiavimo kliniką ir tikina, kad šį sprendimą reikėtų peržiūrėti, kaip ir daugelį kitų.

„Vadinamoji karščiavimo klinika turbūt bus Lazdynų poliklinika“, – informavo P. Poderskis.

„Mes tą sprendimą nusimatėme vykdyti nuo antradienio. Tikslią atidarymo datą mes dar paskelbsime, bet siekiame, kad tai būtų kuo greičiau ir kuo greičiau galėtume bent pasitestuoti veikimą“, – pridūrė jis.

Vilniaus administracijos direktorius informavo, kad į karščiavimo kliniką galės kreiptis visi karščiuojantys asmenys.

Ar tai yra puiki mintis – sunku pasakyti. Manau, kad reikėtų dar peržiūrėti sprendimą, kaip ir daugelį kitų.

„Karščiavimo klinika pagal SAM nurodymus yra speciali gydymo institucija, kuri skirta visiems karščiuojantiems ar jaučiantiems kažkokius simptomus, nepriklausomai nuo to, ar jie serga koronavirusu. Platesniam gydymui, ištyrimui, plaučių nuotraukai padaryti ir t. t.“, – kalbėjo jis.

P. Poderskis taip pat pripažino, kad kol kas sunku pasakyti, ar sprendimas atidaryti karščiavimo klinką yra geras.

„Ar tai yra puiki mintis – sunku pasakyti. Manau, kad reikėtų dar peržiūrėti sprendimą, kaip ir daugelį kitų“, – sakė P. Poderskis.

ELTA primena, kad Lietuvos savivaldybėse duris netrukus turėtų atverti vadinamosios karščiavimo klinikos, kuriose viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams bus atliekami išsamesni tyrimai, įtariant koronavirusinę infekciją (COVID-19). Į šias klinikas bus registruojami šeimos gydytojo siuntimą turintys pacientai, kurie turės atvykti jiems paskirtu konkrečiu laiku. Tokios naujovės numatytos sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintame apraše.

Numatyta, kad į šias klinikas galės kreiptis 18-60 metų amžiaus pacientai, kurių temperatūra kreipimosi į šeimos gydytoją dieną bus 37,8⁰ C ir daugiau (iki karščiavimą mažinančių vaistų vartojimo), taip pat jaučiantys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomus.


Šiame straipsnyje: koronavirusaskarščiavimo poliklinikoskarščiuojantys žmonėstyrimaiCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių