Quantcast

Vilnius jau ruošiasi: artėjant Motinos dienai – dažniau kursuojantys ir talpesni autobusai

  • Teksto dydis:

Artėjant Motinos dienai ir siekiant užtikrinti saugias keliones tiems, kurie lankys artimųjų kapus, Vilniuje numatomi viešojo transporto organizavimo pakeitimai. Jau šį savaitgalį, balandžio 17–18 d., taip pat ir balandžio 24–25 d. į Karveliškių kapines kursuos didesnės talpos 63 maršruto autobusai – jie bus triašiai. Gegužės 1–2 d. didesnės talpos autobusai kursuos 37, 63 ir 115 autobusų maršrutuose, kurie pasiekia pagrindinių miesto kapinių prieigas. 63 maršruto autobusai minėtą savaitgalį kursuos dažniau, jie važiuos kas 30 minučių.

Didesnės talpos ir dažnesnis autobusų kursavimas jau nuo šio savaitgalio suplanuotas tam, kad vilniečiai turėtų daugiau laiko saugiai nuvykti aplankyti kapų, keliaudami autobusais nesibūriuotų.

Primenama, kad apsaugines veido kaukes viešajame transporte dėvėti ir toliau privaloma – jos turi dengti nosį ir burną. Be to, sėdint ir stovint būtina laikytis ne mažesnio kaip 1 metro atstumo, dezinfekuoti rankas įlipant ir išlipant – dezinfekcinio skysčio keleiviai ras kiekviename autobuse ir troleibuse.

„Susisiekimo paslaugos“ viešojo transporto darbą organizuoja ir pritaiko pagal naujausias keleivių srautų analizes, pasiskirstymą konkrečiuose maršrutuose. Autobusų ir troleibusų užpildymą sekti ir iš anksto planuoti keliones galima čia.

37, 63 ir 115 autobusų eismo tvarkaraščiai nuo balandžio 26 d. bus skelbiami judu.lt. Čia keleiviai visada ras naujausius visų maršrutų tvarkaraščius, jie skelbiami ir programėlėse „Trafi“, „m.Ticket“, teirautis galima ir telefonu 8 5 210 7050. Pačiose stotelėse esančių tvarkaraščių laikinai stebėti nereikėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių