Quantcast

Vilnius išplėtė išimčių sąrašą, kas galės karantiną praleisti namuose

  • Teksto dydis:

Sostinės savivaldybė nustatė platesnį sąrašą asmenų, kurie grįžę iš užsienio galės privalomą karantiną praleisti namuose. Tarp jų – sergantys sunkiomis ligomis, tai pat grįžtantys augintinius.

Pasak savivaldybės, anksčiau trečiadienį į namus izoliuotis išleistos iš užsienio grįžusios šeimos su vaikais, bet ir besilaukiančios motinos, lėtinėmis ir sunkiomis ligomis sergantys žmonės, asmenys, kurių gydymui reikalinga speciali įranga ir nuolatinė priežiūra, taip pat sergantieji psichinėmis ligomis, depresija ir panašiai.

Izoliuotis savo turimose patalpose galės ir turintys labai specialių mitybos poreikių, taip pat sugrįžtantys su augintiniais.

Sostinės savivaldybė turės žmonių, kuriems daroma išimtis, asmens duomenis, įsipareigojimus visą izoliacijos laikotarpį laikytis izoliavimosi tvarkos ir sutikti būti tikrinami elektroninių ryšių priemonėmis.

Savivaldybės administracijos direktorius žada taikyti ir technologinius sprendimus, kuriuos jau kuria savivaldybės komanda.

„Tikimės jau po keleto dienų galėsim išmaniai patikrinti žmogaus buvimo vietą izoliacijos laikotarpiu. Taip pat izoliuotieji privalės sutikti bet kuriuo metu būti patikrinti įvairiomis priemonėmis: skambučiais, turės atsiųsti savo nuotrauką, arba bus pritaikyti nauji informacinių technologijų sprendimai, arba fiziškai atvyks tikrintojai“, – sako Administracijos direktorius P. Poderskis.

Savivaldybė nurodo, kad sukūrus ir išbandžius naujas priemones, kurios elektroninių ryšių pagalba užtikrintų asmens buvimo vietos atsekamumą, ir informavus Valstybės lygio Ekstremalių operacijų centrą, šis išimčių sąrašas galės būti dar plečiamas ir pildomas.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu visi iš užsienio grįžę asmenys privalomai 14 dienų bus izoliuojami savivaldybių patalpose. Taip pat numatyta, kad į tokias patalpas turi būti gabenami ir lengva koronaviruso forma sergantys gyventojai.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkins kovą su COVID-19, bus eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.

A. Veryga trečiadienį pranešė šios tvarkos atšaukti neketinantis, nes tai keltų infekcijos plitimo riziką, nors žadėjo svarstyti leisti išimtis šeimoms su vaikais ir nėščiosioms. Premjeras Saulius Skvernelis Vyriausybėje trečiadienį patvirtino į savivaldybių, įskaitant ir Vilniaus, siūlymus bus atsižvelgiama ir bent jau sostinė „galės pritaikyti tam tikras monitoringo priemones“ sulaukusi pačių žmonių pritarimo.


Šiame straipsnyje: karantinasgrįžusieji iš užsieniokoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
o kaip jaustis kaimynams su tokiais kaimynais...turi buti dezinfekuotos laiptines ir liftai

Piliete

Piliete portretas
Kam reikalingas karantinas jeigu vel taikomos ivairios isimtys ,pas mus yra visu teises yra lygios bet yra daug ismciu gydysim atvykelius kuriems anksciau lietuva buvo dzin dabar serga pernesa virusa o jiems karantinas nebutinas nes jauni ir galvoja kad jiems bus gerai o musu pensininkaiir dar ne kaip sake.Veryga 60-65 metu leis mirt nes bus jaunu at.vykusiu juos.reikia gelbet nes jiems nerupi nei tevai nei seneliai,praeis epidemija susides lagaminus.ir.sudie Lietuvele .valdzia kreipiasi del supratimo bet daliai emigrantu gryzo i tevyne tik gerti ir linksmintis .,juos maitina apgyvendina ir dar blogai o mes kur gyvenam tevynej mums niekas nepadeda ir net nera pirkti apsaugos priemoniu ju net truksta medikams .tai taip ir gyvensim
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių