Quantcast

Vilnius ieško patrauklesnio vaikų žaidimų aikštelių įvaizdžio: laukia naujovės

  • Teksto dydis:

Miesto veidą greitu laiku pakeis naujos rūšies vaikų žaidimų aikštelės. Šimtus aktyvaus laisvalaikio vietų mažiesiems pastaraisiais metais įrengusi Vilniaus miesto savivaldybė artimiausiu metu planuoja įsigyti naujo tipo aikštelių ir įrengti jas ten, kur labiausiai trūksta.

„Mums tai proga dar aukščiau kilstelėti vaikų žaidimo aikštelių įrengimo kokybės kartelę, o vaikams neabejotinai bus džiaugsmas išbandyti kitokius žaidimų įrenginius – šioje srityje labai svarbi įvairovė. Pastaraisiais metais rinkoje tikrai atsirado naujovių, be kita ko, ir įrenginių, skirtų paaugliams“, – sako Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

Aikštelės bus skirstomos į dvi grupes – vaikams nuo ir iki šešerių metų. Abiem atvejais tikimasi daugiafunkcių kompleksų, kuriuose būtų sūpynių, spyruokliukų, karuselių, laipynių ir daugiafunkcių įrenginių neįgaliesiems. Komplekso įvairovė priklausys pirmiausia nuo aikštelei skirti įmanomo ploto, planuojama, kad jis turi siekti iki 300 kv. m.

Savivaldybė tikisi, kad tiekėjas pasiūlys ir išskirtinio dizaino, skirtingoms temoms – jūros ir laivų, tvirtovių, miesto džiunglių, paplūdimio, kosminę ar saugiam eismui skirtų vaikų žaidimų aikštelių įrenginių. Vienai tokiai aikštelei planuojama skirti ne mažesnį nei 300 kv. m plotą.

Mažieji vilniečiai jau turi galimybę išbandyti naują žaidimų aikštelių dangą, kurią artimiausiam laikotarpiui svarsto rinktis Vilniaus miesto savivaldybė. Renkantis iš pastaraisiais metais naudotos birios (žvyro) dangos, vientisos lietos gumos dangos, keli argumentai – kainos ir kokybės bei naudojimo komforto santykis – motyvavo rinktis hibridinę dangą (su įterpta natūralia veja). Tokią dangą jau šiandien galima išbandyti naujoje aikštelėje Taikos gatvėje – savivaldybei tai proga išsiaiškinti, kaip ją vertina mažieji aikštelės lankytojai.

Vaikų žaidimo aikštelėse turės būti įrengta ir suoliukų, ir LED šviestuvais apšviestų šiukšliadėžių. Vietų naujoms vaikų žaidimų aikštelėms ieškoma atsižvelgiant į gyventojų prašymus, jos renkamos nepažeidžiant reiklių higienos normų: ne arčiau kaip 10 m nuo buitinių ir antrinių atliekų konteinerių, gatvių, automobilių stovėjimo aikštelių bei elektros tinklo įrenginių.

Vilniaus miesto savivaldybė planuoja jau rudenį pakviesti tiekėjus dalyvauti viešųjų pirkimų konkurse tokioms aikštelėms įsigyti, o kitąmet pavasarį ir vasarą pirmąsias aikšteles atverti mažiesiems. Naujoms vaikų žaidimų aikštelėms įsigyti sostinės savivaldybė per trejus metus planuoja skirti daugiau nei 2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių