Quantcast

Vilnius ieško, kas už 0,6 mln. parengtų ir įgyvendintų 700-ojo gimtadienio programą

Vilnius ieško galinčiųjų už 0,6 mln. eurų parengti ir įgyvendinti 700-ojo sostinės gimtadienio programą.

Gruodžio pradžioje viešųjų pirkimų portale paskelbtas tai numatantis pirkimas. Dalyvių paraiškų laukiama iki sausio 10-osios.

Kaip BNS sakė Vilniaus plėtros ir turizmo agentūros „Go Vilnius“ atstovė Olga Malaškevičienė, visas galimas 700-ojo gimtadienio veiklas turi pasiūlyti konkurso dalyviai. Pasak jos, tai apima ir pramoginius renginius, ir parodas ar instaliacijas.

„Tikimės, kad programos Lietuvoje koncepcija ir įgyvendinimo priemonės bus originalios, kūrybiškos, šviežios, ieškomi nestandartiniai sprendimai. Programa ir jos įgyvendinimas turi ne tik ilgam išlikti tautiečių atmintyje, bet ir stebinti visko mačiusius“, – dėstė agentūros atstovė.

Pasak jos, programa turėtų būti skirta tiek 2022, tiek 2023 metams.

„Viena iš programos krypčių – inicijuoti įtraukiančias veiklas Lietuvos miestuose nuo 2022 metų, tokiu būdu anonsuoti 2023 metų programą Vilniuje ir pakviesti visos Lietuvos gyventojus kartu švęsti šios itin laukiamos sostinės šventės“, – sakė O. Malaškevičienė.

„Kita programos kryptis apima jubiliejinius 2023 metus. (...) Švęsdami šį jubiliejų norime, kad visa Lietuva ne tik artimiau pažintų Lietuvos sostinę, bet ir su šiuo miestu pajustų emocinį ryšį“, – pridūrė ji.

„Go Vilnius“ atstovės teigimu, skirtingos veiklos bus inicijuojamos ir Vilniaus vardu pavadintose gatvėse, kurias turi „kone kiekvienas mūsų šalies miestas“.

„Taip planuojame pasiekti tiek konkrečių miestų gyventojus, tiek ir svečius iš kitų miestų“, – aiškino O. Malaškevičienė.

Vilnius, kaip miestas ir sostinė, pirmą kartą rašytiniuose šaltinuose paminėtas 1323-iųjų sausio 25-ąją Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino rašytame laiške Vakarų Europos krikščionims.

Minėtu laišku pirkliai, kariai, amatininkai, žemdirbiai ir dvasininkai iš viso pasaulio, ypač iš Liubeko, Štralzundo, Brėmeno, Magdeburgo ir Kelno, kviesti atvykti ir apsigyventi Lietuvoje.

Tuometinis Lietuvos didysis kunigaikštis taip pat pranešė ketinantis priimti krikštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anekdotas

anekdotas  portretas
duokit LGBT pinigus išdažys visa VILNIU GRAŽIAI cha cha

REIKIA

REIKIA portretas
KAD TO NORĖTŲ IR DARYTŲ PATYS VILNIEČIAI,O 0,6 MILIJONO PALIKTI MIESTO TVARKYMO DARBAMS

Kaimas

Kaimas portretas
Jau galima numanyti, kas laimes. Tik uz daug brangiau... :D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių