Quantcast

Vilnius dvigubina skiepijimo pajėgumus – atidarys vakcinacijos centrą „Litexpo“

  • Teksto dydis:

50 vakcinacijos kabinų ir iki 15 tūkst. skiepų gyventojams per parą – tokiais pajėgumais nuo kitos savaitės pradžios Vilnius išplės vakcinacijos bazę, parodų ir kongresų centre „Litexpo“ atidarydamas dar vieną masinės vakcinacijos nuo COVID-19 centrą.

Toliau dirbant ir dar dviem masinei vakcinacijai skirtiems centrams savivaldybėje (Konstitucijos pr. 3) ir Žirmūnų neformaliojo ugdymo centre (Žirmūnų g. 1B), kitos ambulatorines sveikatos paslaugas teikiančios sostinės įstaigos galės koncentruotis į anksčiau paskiepytųjų revakcinaciją ir sunkiai judančių pacientų skiepijimą namuose.

„Atsižvelgę į Vyriausybės informaciją apie antrą metų ketvirtį išaugsiančius gaunamos vakcinos kiekius, pasiruošėme skiepyti tūkstantiniams lankytojų srautams pritaikytose „Litexpo“ patalpose, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. – Vietų turėsime daugybę, norinčių yra šimtai tūkstančių, dabar mums trūksta tik tą poreikį atitinkančio vakcinų kiekio. Jei reikės, Vilnius pasiryžęs skiepyti ne tik vilniečius, bet ir aplinkinių regionų gyventojus, kur vakcinavimas stringa.“

Patogų privažiavimą ir erdvų parkingą turinčiame „Litexpo“, didžiausioje jo salėje Nr. 5, veiks 50 vakcinavimo kabinų. Atvykusieji automobiliais bus iškart nukreipti į vakcinacijos centrui rezervuotą nemokamą parkingą, pasirinkusius viešąjį transportą autobusas atveš iki specialiai įrengtos stotelės. Tam ruošiami nauji maršrutai, vešiantys į vakcinacijos centrą iš kelių miesto vietų. Pagrindinė taisyklė, galiosianti visiems – iš parkingo į „Litexpo“ teritoriją bus galima patekti tik likus penkiolikai minučių iki skiepo, todėl savivaldybė kviečia gyventojus neatvykti per anksti.

Numatoma, kad šis vakcinavimo centras dirbs nuo 10 iki 20 valandos, paslaugas jame teiks beveik visos miesto pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos, tarp jų ir privačios „Medica“ klinika ir „Inmedica“ šeimos klinikos. Koordinuoti vakcinacijos procesus vietoje padės Raudonojo Kryžiaus savanoriai, tikimasi ir šaulių pagalbos.

Išsinuomoti „Litexpo“ patalpas miestui per mėnesį kainuoja apie 30 tūkst. eurų. Miesto tarybai pritarus, patalpos išnuomotos trijų šešių mėnesių terminui, su teise pratęsti jį, jei to prireiktų dėl besitęsiančios COVID-19 pandemijos ir vakcinacijos. Patalpų paruošimas vakcinacijai kainuos apie 40 tūkst. eurų.

Visa informacija apie specialius viešojo transporto maršrutus į vakcinacijos centrą „Litexpo“ teritorijoje bus skelbiama judu.lt arba vilniustransport.lt. Kol jų nėra, prašoma naudotis įprastais viešojo transporto maršrutais.

Registruotis skiepijimuisi „Litexpo“ įrengtame centre bus galima jau nuo balandžio 22 d., https://vakcina.vilnius.lt/. Šioje svetainėje taip pat galima rasti informaciją apie aktualiu metu Vilniuje skiepijamas gyventojų grupes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
padaryti reikėjo vėliausiai 2021-01-01.

v

v portretas
Šaunu !!!

juk

juk portretas
reikiapateisint tuos mlr....dus skirtus populiacijos mazinimui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių