Quantcast

Vilnius bendruomenių veikloms šiais metais planuoja paskirstyti 50 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Bendruomenių veikloms Vilnius šiais metais planuoja paskirstyti 50 tūkst. eurų. Atrenkant projektus, pasak sostinės savivaldybės, dėmesys bus skiriamas iniciatyvoms, didinančioms atsparumą klimato kaitos keliamoms grėsmėms.

„Šiemet siūlome naujai pažvelgti į bendruomenines veiklas, kurios skatintų atsakingą išteklių naudojimą ir aplinkos tausojimą“, – išplatintame pranešime cituojama Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Organizacijos vystymo grupės patarėja Daiva Mikulskienė.

Vilniaus savivaldybė informuoja, kad parama gali būti skiriama veikloms ir edukacijoms, susijusioms su biologinės įvairovės puoselėjimu ar bendruomeniniais miesto daržais, taip pat maisto atliekų panaudojimu kompostui ar maisto tausojimo iniciatyvomis.

Be to, parama gali būti skiriama ir projektams „Žydinti ir žaliuojanti sostinė“, vartojimo mažinimą skatinančioms veikloms, energijos išteklių taupymo ar žaliosios energetikos naudojimo skatinimo veikloms.

Finansavimo paraiškas bendruomeninės ir nevyriausybinės organizacijos konkursui gali teikti iki šių metų kovo 7 dienos.

Vienas projektas gali pretenduoti į 5 tūkst. eurų paramą. Pareiškėjas konkursui gali teikti tik vieną paraišką, pažymima savivaldybės išplatintame pranešime.

Bendruomeninės veiklos rėmimo konkurse gali dalyvauti Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje registruotos nevyriausybinės organizacijos, kurių nuostatuose numatytos kultūrinės, gyventojų užimtumo, laisvalaikio, gyvenamosios vietovės bendruomenės veiklos ir iniciatyvos.

Praėjusiais metais buvo finansuota 13 bendruomeninių veiklų projektų, 2022 metais – 22.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kažką privalote sugalvoti vuzuaineitaršai mažinti. Vilnius yra bjauriausia Pasauly moterų ir pačių negražiai siųsti mergaičių miestas. Tą patį yra pasakę kažkiek mandagiai Napoleinas, Trubecojus ir kiti. Moterys tiesiog dvokia ur primena gyvulius, klipatos, negražios kojomis ir akių spalva kaip kanalizacijos išmatų. Todėl būtina pasirūpinti, kad dėl šios miesto savybės, negražių moterų, primenačių šimpanzės, pakabos peraugusias iki dviejų metrų ir su sunkiais nutukusiems plačiais, būtų aptvarkytas. Ar sunku kaip senovėj Užupy orue uoės padaryt tokią kaip gyvulių skerdyklą ur nuskusti tas vilnietes, apšvarinti, dezinfekuoti ir klizmas pastatyti, smirdi jos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių