Quantcast

Vilnius baigia išskiepyti gautą vakcinų kiekį, panašaus laukiama ir šią savaitę

Didesnį vakcinų kiekį praėjusią savaitę gavęs Vilniaus miestas baigia jį išskiepyti, šią savaitę, pradedant skiepyti 45-erių ir vyresnius žmones, laukiama panašaus jų kiekio, sako savivaldybės administracijos vadovė.

„Kažkiek atsirado jau ir naujų ir, aišku, šioks toks likutis yra, kur yra žmonės užsiregistravę šiandien dienai. Tai šiandien tą kiekį 46 tūkstančių pabaigsime. Iš jų 15 tūkst. buvo skirta revakcinacijai“, – LRT radijui pirmadienio rytą sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Sveikatos apsaugos ministerija praėjusią savaitę pranešė dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniuje skirianti 46,5 tūkst. vakcinų, įskaitant beveik 20 tūkst. dozių, anksčiau numatytų kitoms savivaldybėms.

Vilnius praėjusią savaitę skiepijo vyresnius nei 55-eri metų gyventojus. Pasak administracijos vadovės, kol kas sunku pasakyti, kokia jų dalis buvo paskiepyta.

Pirmadienio rytą registracijos skiepytis sistemoje Vilniuje buvo per 12 tūkst. registracijos vietų norintiems pasiskiepyti.

L. Koriznienės teigimu, savivaldybė vis dar tebekviečia skiepytis ir senjorus. Šie, pasak jos, dažnai persigalvoja ir, pamatę, kad pasiskiepiję artimieji gerai jaučiasi, taip pat nusprendžia tai padaryti.

Pirmadienį Vilniuje skiepytis galės registruotis 45-erių ir vyresni gyventojai. Registraciją jiems atidaryti planuojama nuo 10 valandos.

Kurį laiką tikrai skiepysime 45-erių ir vyresnius, pasižiūrėsime, kaip mums sekasi.

„Tikėkimės, kad šią savaitę paskiepysime ne mažiau žmonių negu praeitą savaitę paskiepijo“, – sakė L. Koriznienė.

Jos teigimu, į šią amžiaus grupę perėjęs Vilnius kurį laiką žemiau prioritetuose nesileis. Kada tai bus daroma, priklausys nuo gyventojų aktyvumo.

„Kurį laiką tikrai skiepysime 45-erių ir vyresnius, pasižiūrėsime, kaip mums sekasi. Mes turime išlaikyti ir Vyriausybės nutarimą vieną grupę skiepyti ne trumpiau negu savaitę ir tada žiūrėti, kaip sekasi. Tik po tos savaitės pažiūrėjus rezultatus galime leistis žemyn“, – kalbėjo ji.

Administracijos vadovės duomenimis, šią savaitę Vilnius turėtų gauti apie 30 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos bei šiek tik „Moderna“ ir „Pfizer“ vakcinos.

Pasak jos, šie vakcinų kiekiai bus panašūs, kokie buvo ankstesnę savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Vėl pavogsit iš rajonų

Onė

Onė portretas
Ar ne per daug gerai Vilniui , juk yra ir kiti miestai. Kas Vilniuje gyvena išrinktieji, ką manot ponai seimūnai jeigu taip leidžiat Šimašiui turi būti visiems po lygiai, o ne sostinės išrinktieji, galvokit seimūnai.Aš prieš tokį skirstymą p. Šimonyte?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių