Quantcast

Vilniečiai įvertino torto formos Kalėdų eglę: primena cirką

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį Vilniuje bus įžiebta pagrindinė šalies eglė. LNK reportaže buvo klausiama vilniečių, ką jie mano apie šių metų sostinės eglę.

„Man priminė kokį nors cirką ar besisukančias karuseles. Tai gal bus kokia nors karuselė?“ – šių metų eglutės viziją bandė nuspėti vilnietė.

„Sparnai. Bet labai keistai tai atrodys. Todėl ir laukiu apšvietimo, kad būtų galima viską išsiaiškinti“, – susidomėjimo neslėpė kita miesto gyventoja.

„Tokie kaip angelo sparniukai“, – bandė įvardinti dar viena moteris.

Tai – tik spėlionės, kaip šiemet atrodys pagrindinė šalies eglė.

Iki eglės įžiebimo liko visai nedaug. Organizatoriai atskleidė, kad šiemet eglė bus kitokia – ji pavirs į šventinį tortą.

Vilniečių dėmesį patraukė ir vis daugiau atsirandančių detalių, pavyzdžiui, balti elementai kai kam priminė angelo sparnus.

Man visai gražu ir spalvos, ir viskas.

„Manau, kad tai bus glajus, kadangi tai – tortas“, – spėjo vyras.

Galutinai paslapties šydas bus atskleistas jau šį šeštadienį. O kol laikas tirpsta, autoriai styguoja paskutinius darbus, pasakoja, kaip atrodys eglė ir kodėl toks sprendimas.

„Bus trijų aukštų gimtadieninis tortas su 700 žvakių bei 700 žaisliukų. Panaudota virš dešimt kilometrų šviesos girliandų bei kabelių. Prie projekto dirba virš 40 žmonių“, – kalbėjo UAB „Švenčių studija“ dizaineris Dominykas Koncevičius.

„Tai Kalėdos prieš didįjį 700 metų jubiliejų, tad norėjosi parodyti, kaip galima įdomiai pradėti švęsti jau dabar“, – sakė UAB „Švenčių studija“ vadovė Jolanta Turaitė.

„Man didelio skirtumo nėra, laukiu galutinio varianto, galvos neskauda. Man visai gražu ir spalvos, ir viskas“, – teigė gyventojas.

„Pats tortas bus baltas“, – tęsė D. Koncevičius.

„Man atrodo, kad eglė turėtų būti pigesnė, negu būdavo anksčiau, kai būdavo labai gražios su skaromis, kur laimėjo prizus“, – sakė vilnietė.

Nei skraistės nebus, nei pigesnė nebus. Tai bus brangiausia eglė, kokia tik buvo sostinėje. Suma – 231 tūkst. eurų, o kur dar gatvių ir skverų papuošimai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kalėdos sostinėje“ programai skirta 393 tūkst. eurų. Lyginant su pastarųjų metų biudžetais, jis yra išaugęs apie 93 tūkst. eurų“, – teigė projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Paulius Jurgutis.

Kaina būtų dar didesnė, tad kai kurių šventinių elementų atsisakyta.

„Atsisakyta gražios minties papuošti septynis Vilniaus tiltus“, – tęsė P. Jurgutis.

Nebus 3D pasakos ir eglutės prie Rotušės, tad sutaupyta nemaža suma.

„3D pasaka ir Rotušės eglė – 97 tūkst. eurų bei tiltų apšvietimas – apie 70 tūkst. eurų“, – kalbėjo Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Šventinę nuotaiką lydės skoniai ir aromatai. Įvairiausių gėrybių bus galima paragauti ir įsigyti Kalėdų miestelyje Katedros aikštėje Odminių skvere, o su keptais obuoliais ar imbieriniais meduoliais bus galima sėsti tiesiai į Kalėdinį traukinuką. Šiemet jis vėl puškuos per gražiausias Senamiesčio gatves. Jose jau dabar yra, ką pamatyti.

„Kaip jaučiamės kartais miške, kai nuo sniego net šakos linksta. Tokia buvo mano idėja padaryti baltą, karkasinį ir ornamentinį dekorą“, – kalbėjo dekoratorius Mantas Petruškevičius.

O kaip žiemą be ledo ir pačiūžų? Čiuožykla šiais metais bus neįprastoje vietoje – buvusio Lukiškių kalėjimo vidiniame kieme.

Vilnius jau kuris laikas garsėja kaip vienas magiškiausių Kalėdinių Europos miestų ir yra įtrauktas į topų sąrašą, tad pritraukia ir būrį turistų, kas reiškia ir pelną. Skaičiuojama, kad vienas turistas vidutiniškai mieste išleidžia apie 200 eurų.

„2019 metais, kai buvo turizmo pikas, Kalėdiniu laikotarpiu Vilniuje apsilankė apie 100 tūkst. turistų, tad labai tikimės, kad priartėsime prie šio skaičiaus. O jeigu padaugintume iš tų pinigų, kuriuos čia palieka turistas, gautųsi apie 20 mln. eurų. Labai atsiperka“, – pasakojo VŠĮ „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<< GALVOS SINDROMAS TUR BŪT ŠIMAŠIUI

&lt;&lt; GALVOS SINDROMAS TUR BŪT ŠIMAŠIUI portretas
KŪRINIO FORMA ,SPALVOS MOKA KALBIETI APIE KŪRIEJUS -UŽSAKYTOJUS......VILNIEČIAMS BELIEKA PALINKĖTI PER RINKIMUS IŠSIRINKTI TUOS ,KURIE NESERGA GALVOS SINDROMAIS....

Anonimas

Anonimas portretas
Nepykit vilniečiai čia ne egle o narvas gyvunams.

NBA

NBA portretas
Kuo toliau tuo durniau
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių