Quantcast

Vilnius apdovanojo labiausiai nusipelniusius socialinės srities darbuotojus

  • Teksto dydis:

Už  iniciatyvą, neskaičiuotas darbo valandas, rūpestį ir pasiaukojimą padedant karo pabėgėliams iš Ukrainos socialinio darbuotojo dienai skirtame renginyje-koncerte įteiktos padėkos sostinėje dirbantiems socialinės srities darbuotojams. Į padėkos renginį atvyko 750 darbuotojų.

„Pastaraisiais metais vieni kitiems įrodėme, kad galime ir mokame padėti sunkią akimirką neskaičiuodami nei darbo valandų, nei nuovargio, nei nerimo ar namuose laukiančių artimųjų. Užklupus pandemijai, pirmieji drąsiai stojote į akistatą su virusu ir padėjote neišplisti infekcijai tarp socialinių įstaigų gyventojų ir darbuotojų. Nespėjote net atsikvėpti, o jau tiesėte pagalbos ranką nuo karo bėgantiems Ukrainos žmonėms. Ačiū, kad pasirūpinote kiekvienu atvykusiuoju ir padėjote sunkiausiu laiku, kai to labiausiai reikėjo“, – sakė susirinkusiems padėkas teikęs Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Pastaraisiais metais vieni kitiems įrodėme, kad galime ir mokame padėti sunkią akimirką neskaičiuodami nei darbo valandų, nei nuovargio, nei nerimo ar namuose laukiančių artimųjų.

Vilniaus socialinės srities darbuotojai, dirbantys socialinės globos įstaigose, dienos centruose, nevyriausybinėse organizacijose, Socialinių paslaugų centre, ligoninėse, poliklinikose ir kitose socialinių paslaugų įstaigose 2020-aisiais buvo ypač svarbūs valdant pandemiją.

Šiemet, prasidėjus karui Ukrainoje, sostinės socialiniai darbuotojai inicijavo ir savanoriškai teikė konsultacijas ir socialinę pagalbą karo pabėgėliams Vilniaus registracijos centre. Paslaugos suteiktos 4090 ukrainiečių. Laikinąją globą socialinių paslaugų skyrius nustatė 471 iš Ukrainos atvykusiems vaikams, 119 vaikų globa panaikinta jiems išvykus.

Taip pat Vilniaus miesto būsto darbuotojai administravo kompensacijų skyrimą asmenims, apgyvendinusiems ukrainiečius savo namuose. Ši  kompensacija skirta 1946 asmenims už apgyvendintus 4877 ukrainiečius. Socialinių išmokų skyriaus darbuotojai administravo vienkartinių pašalpų skyrimą nuo karo pabėgusiems ukrainiečiams, pašalpa skirta 15 296 asmenims. Socialinių paslaugų įstaigose apgyvendinta ir iki šiol teikiamos socialinės paslaugos 48 vaikams, tarp jų ir vaikams su specialiais poreikiais, 43 suaugusiems ir senyvo amžiaus asmenims su individualiais poreikiais.

Padėkos renginyje svečiai dalyvavo šventinėje loterijoje, kurioje trims laimingiesiems atiteko Vilniaus savivaldybės įsteigti prizai – kelialapiai į sanatoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių