Quantcast

Vilniuje žemės sklypų mokestis nesikeis

Trečiadienį Vilniaus valdžia nusprendė, kokio dydžio mokesčius kitąmet taikys Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje esančios privačios žemės savininkams. Didžiausias mokestis ir vėl klius nenaudojamiems žemės sklypams.

Dėl sprendimo patvirtinti tokius pat mokečių tarifus, kokie buvo ir šiemet, pritarė visi tarybos komitetai. Balsavimui vadovaujant Kęstučiui Nėniui, be didesnių diskusijų sprendimas buvo priimtas bendru nutarimu.

Kaip ir šiais metais, 2014 m. Vilniaus miesto savivaldybės taryba patvirtino 3 proc. mokesčio tarifą žemės sklypams, kurie nėra naudojami.  0,4 proc. žemės mokestinės vertės savivaldybė atseikės iš komercinės bei pramonės ir sandėliavimo naudojimo būdo žemės. Mažiausias mokesčio tarifas – 0,3 proc. ir vėl pritaikytas visiems Vilniuje esantiems gyvenamosios žemės sklypams.

Savivaldybė taip pat nusprendė, kad nuo 2014m. sausio 1 d. įsigalios 70 proc. sumažintas žemės mokestis mokėtojams, kurių sklypai patenka į teritorijų planavimo dokumentuose numatytas neurbanizuojamas teritorijas.

Taip pat buvo nustatytas 10 arų neapmokestinamsis žemės sklypo dydis asmenims, kuriems pripažintas  0–40 proc. darbingumo lygis, pensininkams, nepilnamečiams vaikams (iki jiems sukaks 18 metų, dieninių skyrių mokymo įstaigų moksleiviams ir studentams), jei šių žemės savininkų šeimose apmokestinamo laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių