Quantcast

Vilniuje vystoma „saugi kaimynystė“

Didėjant nusikalstamumui Vilniuje, sostinės policija ėmėsi vystyti „Saugios kaimynystės“ programą, į kurią ketina įtraukti vis daugiau gyventojų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 7-os kuopos pareigūnams buvo parengtos užduotys tamsiuoju paros metu, nuo 22 val. iki 6 val., aktyviai patruliuoti prie namų, kurių gyventojai dalyvauja įgyvendinant prevencinį projektą.

Nuovadų pareigūnai tuo pačiu tamsiuoju paros metu tikrino ribotos civilinės apyvartos ginklus turinčius asmenis, įrašytuosius į policijos profilaktinę ar į Pataisos inspekcijos įskaitas. Taip pat pareigūnai domėjosi, kaip gyventojai laikosi švaros ir tvarkymo bei gyvūnų priežiūros ir laikymo taisyklių.

Aktyviausiai „Saugios kaimynystės“ projekto įgyvendinimą vykdo komisariato Viršuliškių policijos nuovados tyrėjos Jolanta Zagorenko ir Nijolia Pansevič bei Lazdynų policijos nuovados tyrėjas Gintaras Pivoris.

Įgyvendinant „Saugios kaimynystės“ būtinas aktyvus pačių gyventojų bendradarbiavimas ir įsitraukimas į veiklą.

Kiekviename name numatyta suburti gyventojų grupes (3–5 asmenis), betarpiškai bendraujančias su policijos nuovadų tyrėjais ir elektroniniu paštu, telefonu arba pildomas pranešimas teikiančias jiems informaciją apie pastebėtus teisės pažeidimus.

Aktyvūs bendruomenės nariai sugebėtų į veiklą įtraukti ir kaimynus, aplinkinius gyventojus, skatintų vaikus tapti jaunaisiais policijos rėmėjais. Aktyviausiems bendrijų nariams pasiūlyti tapti policijos rėmėjais. Policijai svarbu iš nedidelių „Saugios kaimynystės“ grupelių sukurti vieningų piliečių bendruomenę, betarpiškai bendradarbiaujančią su policija ir aktyviai dalyvaujančią užtikrinant viešąją tvarką.


Šiame straipsnyje: Saugi kaimynystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių