Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje vyks NATO konferencija apie kovinį parengimą

2012-02-07 11:36
Vilniuje vyks NATO konferencija apie kovinį parengimą
Vilniuje vyks NATO konferencija apie kovinį parengimą / Scanpix nuotr.

Antradienį Vilniuje prasideda kasmetinė NATO organizuojama konferencija, skirta derinti ir tobulinti NATO šalių bei šalių partnerių kovinį parengimą.

Dvi dienas vyksiančią NATO mokymo sinchronizavimo konferenciją rengia JAV dislokuota Vyriausioji NATO sąjungininkų vadavietė transformacijai (SACT).

Ši konferencija į vieną renginį apjungs keturias su Aljanso mokymais ir koviniu parengimu susijusias konferencijas: NATO mokymo ir pratybų planavimo konferenciją, NATO karinio švietimo ir individualaus rengimo konferenciją, NATO karinio mokymo valdymo grupės konferenciją ir NATO karinio švietimo forumą, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Renginio dalyviai pagrindinį dėmesį skirs NATO šalių ir šalių partnerių koviniam parengimui derinti ir tobulinti, mokymo ir vertinimo programoms, kurios leis dar efektyviau naudoti resursus rengiant Aljanso pajėgas. Taip pat bus kalbama apie Aljanso karinio parengimo restruktūrizavimą, NATO ryšių su nacionaliniais karinio mokymo ir parengimo centrais stiprinimą.

Planuojama, kad konferencijoje dalyvaus daugiau nei 200 atstovų iš NATO šalių ir šalių partnerių. Tarp jų bus SACT vadas generolas Stephane Abrielis ir SACT štabo viršininkas generolas leitenantas Karlheinzas Viereckas.