Quantcast

Vilniuje vyks nacionalinė švietimo paroda „Mokykla 2013“

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje, parodų ir kongresų centre "Litexpo" bus atidaryta trečioji nacionalinė švietimo paroda "Mokykla 2013".

Parodą atidarys prezidentė Dalia Grybauskaitė bei švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Parodoje ne tik bus pristatyta naujausia mokyklų įranga, priemonės, technologiniu požiūriu pažangios mokymosi sistemos, bet ir alternatyvūs tobulėjimo būdai, muziejuose vykdomos edukacinės programos, kurias galima integruoti į mokymo procesą.

Visa tai bus galima išbandyti praktiškai. Parodoje bus įrengta interaktyvi gamtos mokslų ir pasaulio pažinimo "Svajonių klasė", kurioje pristatomi naujausi "Samsung" sprendimai, skirti mokyklai. Čia vyks improvizuotos pamokos mokytojams, bus galima susipažinti su įvairiomis gamtos mokslų technologijomis bei naujais mokymo modeliais.

Mokslinėje laboratorijoje ant ratų mokiniai galės išbandyti tyrėjo darbą – moderniausiais prietaisais atlikti įvairius mokslinius eksperimentus, tirti gyvąją gamtą ir konstruoti robotus.

Šių metų parodoje bus siekiama atkreipti dėmesį į kūrybingą ir aktyvų mokymąsi, bendruomenišką ir tyrinėjančią mokyklą, kurioje kiekvienas mokinys gali atsiskleisti ir plėtoti savo geriausius gebėjimus, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Pirmą kartą parodoje veiks Švietimo vadovų forumas. Jis suburs mokyklų ir kitų ugdymo įstaigų vadovus, kad jie galėtų pasikeisti mintimis apie lyderystę ir bendradarbiavimą švietime, pasidalyti gerąja patirtimi ir kasdieniais iššūkiais bei sužinoti, kuo dabar gyvena švietimas pasaulyje.

Inovatyvias technologijas, įrangą ir priemones mokykloms pristatys 89 įmonės, bus surengta daugiau nei 100 įvairių renginių, diskusijų.

Paroda vyks iki sekmadienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių