Quantcast

Vilniuje vyko jaunųjų mokytojų forumas

Vilniaus mokytojų namuose šį rytą prasidėjo regioninis jaunų mokytojų forumas, kuriame dalyvavo keliasdešimt jaunų mokytojų iš sostinės, Šalčininkų, Ukmergės ir kitų Lietuvos rajonų.

Jaunieji mokytojai per forumą gyvai ir žaismingai svarstė, kokia mokytojo darbo prasmė, kokie jauno mokytojo poreikiai mokykloje, kokio mokytojo reikia šiandien, diskutavo tema „Mano pirmieji darbo mokykloje metai – iššūkiai ir slenksčiai“ ir kt. Per forumą buvo pristatyta programos „Renkuosi mokyti!“ patirtis.

Anot kalbėjusių forumo dalyvių, šiuolaikiniai mokiniai „prisigėrę“ žinių, gauna daugybę informacijos, tačiau jos nemoka susieti su gyvenimu. Tad dabartinio mokytojo pareiga – parodyti vaikui, kaip susieti tą informaciją su kasdiena, o kartais – net atskleisti jam realų gyvenimą.

Šiais mokslo metais mokyklose pradėjo dirbti 553 nauji mokytojai. Dauguma jų – jauni, aukštąsias mokyklas baigę absolventai. Šiemet į mokyklas atėjo dirbti beveik du kartus daugiau jaunų mokytojų nei ankstesniais metais.

„Pirmaisiais darbo metais kiekvienam visada kyla klausimų, nerimo: ar būtent toks darbas man yra tinkamiausias? Kaip politikui man rūpi, kad jūs, jaunieji mokytojai, atsakytumėte į šį klausimą teigiamai. Manau, kad jauniems žmonėms pragyvenimas yra brangesnis, dėl to mano sprendimu šiemet atlyginimai numatytais 10 procentų didinti visiems vienodai – ir jauniems, ir mokytojams su didesniu darbo stažu“, - forumo dalyvius sveikino švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.


Šiame straipsnyje: jauni mokytojaimokytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių