Quantcast

Vilniuje vėl nugriaudės tarptautinė salsos fiesta

Salsos gerbėjams iš Lietuvos ir aplinkinių šalių artėja dienos, kurių jie laukia kiekvieną pavasarį: gegužės 16 dieną šokio ir muzikos vakarėliu prasidės jau septintasis Vilniaus tarptautinis salsos festivalis. Per keturias renginio dienas šokio pamokas ves ir savo pasirodymus surengs kelios dešimtys salsos ir kitų šokių meistrų iš Lietuvos bei daugiau kaip dešimties užsienio šalių.

Septintasis salsos festivalis tradiciškai vyks iki pirmadienio paryčių. Šokių pamokos patogumo dėlei organizuojamos vienoje vietoje – Vilniaus lenkų kultūros namuose, kurie festivalio būstine tapo nuo pat pirmojo renginio 2007 metais. Kelios dešimtys pamokų skirtos įvairiausio lygio šokėjams – nuo pradedančiųjų iki pažengusiųjų. Toje pat vietoje vyks ir visi festivalio vakarėliai, išskyrus pirmąjį.

„Tiesą sakant, dėl nepaprasto susidomėjimo šiais metais teko pridėti dar vieną vakarėlį – pirmadienį, kai festivalis oficialiai jau bus pasibaigęs. Tačiau juk ne tiek svarbu formalumai, kai matome, kad žmonėms to reikia – tos nepakartojamos atmosferos, kurią sukuria keli šimtai ta pačia energija kvėpuojančių žmonių“, – sakė Ieva Dadurkaitė, viena iš festivalio organizatorių ir Vilniaus salsos mokyklos „Salsa Sisters“ įkūrėjų.

Pasak jos, šiųmečio festivalio ypatybe galima laikyti tai, kad kartu su užsieniečiais šokio pamokas ves net penki instruktoriai lietuviai. Trys iš jų nuolat gyvena Lietuvoje, likusieji du – Olandijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Be to, į festivalį atvyks svečių iš Latvijos, Estijos, Kanados, Italijos, Jungtinės Karalystės, Švedijos, Belgijos ir kitų valstybių.

„Kasmet festivalyje salsos mokytojų lietuvių vis daugiau, ir tai geriausias įrodymas, kad mūsų šokėjų lygis per kelerius pastaruosius metus gerokai išaugo“, – pastebėjo I. Dadurkaitė.

Išskirtinis bus šeštadienio vakarėlis, nes jo metu visi keturi didžėjai gros sukdami tik vinilines plokšteles. Visi jie – surinamietis, kanadietis, estas ir lietuvis – yra žinomi salsos muzikos kolekcionieriai, o jų rinkinių pasididžiavimas – septintojo ir aštuntojo dešimtmečio plokštelės, kai kokybiškos salsos muzikos pasaulyje išleista ypač daug.

Kaip ir pernai, vienu iš festivalio akcentų taps kizomba – iš Angolos kilęs ir pastaraisiais metais visame pasaulyje išpopuliarėjęs šokis. Jo pamokas ves šioje šalyje gimusi, o dabar Londone gyvenanti visame pasaulyje garsi kizombos atlikėja Iris de Brito.

„Pirmą kartą į Vilnių ji atvažiavo pernai ir festivalio dalyviams paliko tokį įspūdį, kad planuodami šių metų pamokas buvome tiesiog priversti ją pakviesti“, – kalbėjo I. Dadurkaitė.

Vilniaus tarptautinį salsos festivalį nuo 2007-ųjų kiekvieną pavasarį organizuoja šokių mokykla „Salsa Sisters“. Tai vienintelis didelis renginys, pasauliui pristatantis lietuviškąją salsos kultūrą. Organizatorių vertinimu, šiuo metu Lietuvoje aktyviąją salsos gerbėjų bendruomenę sudaro keli tūkstančiai šios muzikos ir šokio entuziastų.

 


Šiame straipsnyje: salsaVilniusfestivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
oi gelu pASISOKINEJIMAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių