Quantcast

Vilniuje vėl krikštijamos gatvės

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu penkiolika iki šiol buvusių bevardžių gatvių suteikti pavadinimai, pakoreguotos dešimties gatvių atkarpos.

Antakalnio ir Rasų seniūnijose esanti bevardė gatvė pavadinta Kirkuto alėja, Panerių seniūnijoje atsirado Sandėlių, Terminalo, Logistikos gatvės, Naujininkų seniūnijoje – Bernardo Brazdžionio, Kuzmiškių, Zigmo Gėlės, Butkų Juzės, Fausto Kiršos, Jono Aisčio, Igno Jonyno, Pakupečių, Aleksandro Vanago, Stasio Samalavičiaus, Juozo Maceikos.

Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos pirmininkė tarybos narė Daina Urbanavičienė dienraščiui sakė, kad medžiagos gatvių pavadinimams gauna iš įvairiausių institucijų, organizacijų ir paprastų gyventojų. Komisijai belieka nuspręsti, kokiai gatvei koks pavadinimas tinkamesnis.

„Daugiausia medžiagos apsvarstyti gauname iš gyventojų, bendruomenių ir Miesto plėtros departamento, o informaciją apie bevardes miesto gatves pateikia “Vilniaus miesto planas„. Visuomeninė komisija nagrinėja ir svarsto pateiktą medžiagą. Mūsų komisijos siūlymai keliauja į Kultūros, švietimo ir sporto komitetą, kai šis pritaria, jie pateikiami administracijos direktoriui ir vėliau svarstomi ir tvirtinami taryboje“, – gatvių krikštynų procedūras pristatė politikė.

Anot jos, miesto gatvių pavadinimai vis dar parenkami ir pagal neseniai anapilin iškeliavusio istoriko Antano Rimvydo Čaplinsko vestus sąrašus.

„Yra sąrašai, kuriuos sudarė Vilniaus miesto gatvių tyrinėtojas a. a. A.R.Čaplinskas. Sąrašas sudarytas iš garbingų asmenų, istorinių vietovardžių, Vilniaus krašto upelių. Renkant gatvių pavadinimus taip pat atsižvelgiama ir į tos vietos istoriją, būsimus projektus. Taip pat kvartalus stengiamasi grupuoti pagal vietovardžius, asmenybes ir panašiai“, – kalbėjo D.Urbanavičienė.

Be jau minėtų gatvių, Verkių seniūnijoje koreguojamos Antano Krutulio, Pranciškaus Smuglevičiaus, Vlado Drėmos gatvių atkarpos, Antakalnio seniūnijoje – Antakalnio ir Nemenčinės plento gatvės, Viršuliškių seniūnijoje – Šešuolių gatvė, Šeškinės ir Šnipiškių – Ozo gatvė, Vilkpėdės seniūnijoje – Eigulių ir Elektrinės gatvės, Naujininkų seniūnijoje – Alšėnų gatvė.

Pakeitimus įregistravus registre, atnaujinta informacija bus paskelbta ir Vilniaus miesto savivaldybės interaktyviame žemėlapyje.


Šiame straipsnyje: gatvėVilniusVilniaus gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

mindaugas

mindaugas portretas
Viršuliškių seniūijoje nėra šešuolių g. ji yra Fabijoniškių seniūnijoje
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių