Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje varžėsi policijos kinologai

2013-10-11 19:44 diena.lt inf.
T.Lukšio/BFL nuotr.

Penktadienį Vilniuje baigėsi Lietuvos policijos pareigūnų, dirbančių su tarnybiniais šunimis ir ieškančių kūnų ar narkotinių medžiagų, varžybos.

Spalio 9-11 dienomis Vilniuje, Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro Odorologinių tyrimų ir kinologijos valdyboje vykusiose varžybose rungėsi Lietuvos policijos įstaigų, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai bei svečiai iš Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

Varžybas pareigūnų, turinčių kūnų ieškančius šunis, laimėjo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro Odorologinių tyrimų ir kinologijos valdybos bei Viešojo saugumo tarnybos atstovai.

Ieškančių narkotinių medžiagų grupėje nugalėjo Ukmergės rajono policijos komisariato, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro atstovai.

Šiomis varžybomis siekta skatinti policijos pareigūnus, dirbančius su tarnybiniais šunimis, gerinti ir tobulinti jų profesinį pasirengimą, siekti geresnių tarnybos rezultatų, gilinti teorines žinias ir taikyti jas praktiškai.