Quantcast

Vilniuje už 7 mln. eurų bus atnaujinamas 21 mokyklos stadionas

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė už 7 mln. eurų rengiasi atnaujinti 21 stadioną, esantį prie bendrojo ugdymo įstaigų.

„Per praėjusius ketverius metus įvykdėme didelį proveržį vystant sostinės miesto infrastruktūrą. Ne tik sukūrėme ir moderniai atnaujinome 35 sporto aikštynus, bet ir atvėrėme juos gyvenamųjų rajonų bendruomenėms. Šie darbai turi būti tęsiami, kad dar daugiau vilniečių galėtų naudotis patrauklia ir modernia sporto įranga arčiau savo namų“, – sako Vilniaus vicemeras, išrinktasis meras Valdas Benkunskas.

Pasak jo, taip siekiama sportą paversti gyvenimo būdu, gerinti vilniečių sveikatą ir taip bent iš dalies spręsti socialines problemas

Greičiausiai darbai bus pradėti Atgajos specialiojoje mokykloje – šiuo metu vykdomas darbų viešasis pirkimas. Vokų su pasiūlymais atplėšimas suplanuotas balandžio 4 dieną.

Aštuonios mokyklos su didesne stadionų erdve – Vasilijaus Kačialovo gimnazija, Aleksandro Puškino gimnazija, Radvilų gimnazija, Atgajos specialioji mokykla, Minties gimnazija ir Žaros gimnazija – turės atnaujintas krepšinio ir futbolo aikšteles, bėgimo takus, šuoliaduobes ir treniruoklių zonas. Žvėryno gimnazijoje bei Grigiškių Šviesos gimnazijoje taip pat planuojama įrengti teniso kortus.

Mažesniuose mokyklų aikštynuose planuojamos būtinosios sporto aikštelės bei treniruoklių zonos.

Krepšinio, tinklinio ir futbolo aikštelės atsiras Barboros Radvilaitės progimnazijoje, VGTU inžinerijos licėjuje, Vytės Nemunėlio pradinėje mokykloje, Grigiškių gimnazijoje. Treniruoklių zonos su įvairių raumenų treniravimui skirta įranga bus įrengtos Santaros gimnazijoje, Naujininkų progimnazijoje, Abraomo Kulviečio gimnazijoje, Fabijoniškių gimnazijoje ir Naujamiesčio mokykloje.

Krepšinio aikštelės bus įrengtos Jono Basanavičiaus gimnazijoje ir Liepkalnio mokykloje. Simono Stanevičiaus progimnazija išsiskirs teniso kortais, o Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje bus atidaryta universali sporto aikštelė.

Skaičiuojama, jog po šio sezono Vilniuje bus atnaujinti jau 56 mokyklų sporto aikštynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Bet Vilniaus Daukanto PROgimnazija Naugarduko g.kaip paskutinė sovietmečio cidadėlė beveik Vilniaus centre.Visur atnaujinimai visom prasmėm,o ten tarsi sustojo laikas

Anonimas

Anonimas portretas
Konservas meras valdžioje pinigų plovimo kranai atidaryti Kaune auksinis wc buvo Vilniuje deimantiniai stadionai bus.

tik

tik portretas
idomu kas tuose stadijonuose darys kai pacios mokyklos griaunamos moraliskai negi kinai uzplus kas neatmestyna is rusu puses o tada bus tikra demonkratija nuo kurios ne 1 /pasikratys/ ??? ,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių