Quantcast

Vilniuje už 11,5 mln. eurų bus įrengtas ekstremalaus sporto centras

Vilniuje, Liepkalnyje, už 11,5 mln. eurų bus įrengtas ekstremalaus sporto centras.

Savivaldybės taryba trečiadienį pritarė, kad jis būtų statomas koncesijos būdu – konkurse atrinktas koncesininkas turės pasirūpinti centro įrengimu, išlaikymu, savivaldybė tik skirs žemės sklypą. Sutartis bus sudaroma 17 metų, per pirmuosius dvejus metus vyktų objekto statybos.

Planuojama, kad daugiau nei 4 hektarų kompleksas Tyzenhauzų gatvėje bus skirtas būtų skirtas kalnų dviračių, riedlenčių, riedučių, parkūro, riedančių slidžių ir snieglenčių sportui. 

Ekstremaliojo sporto centro idėją miestui pateikė bendrovė „SBA Urban“.

Atsiradus tokiam objektui, mūsų šalis turėtų galimybę ugdyti aukšto lygio sportininkus sparčiai populiarėjančiose ekstremalaus sporto šakose.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas sako, kad plečiantis Vilniui auga ir sporto objektų poreikis – šis centras bus skirtas ekstremalaus sporto profesionalams ir mėgėjams treniruotis visus metus, rengti tarptautines varžybas.

„Atsiradus tokiam objektui, mūsų šalis turėtų galimybę ugdyti aukšto lygio sportininkus sparčiai populiarėjančiose ekstremalaus sporto šakose, kurių vis daugiau įtraukiama į Olimpines žaidynes. Kartu naujasis centras galėtų priimti dešimtis tūkstančių sporto entuziastų, o aktyvus laisvalaikis svarbus sprendžiant jaunimo užimtumo problemą“, – sako V. Benkunskas.

Pirminiais vertinimais, Ekstremaliojo sporto centras per metus galėtų sulaukti iki 50 tūkst. lankytojų. Centre planuojama vykdyti jaunimo užimtumo, neformalaus ugdymo ir ekstremaliojo sporto populiarinimo veiklas.

Centrą planuojama statyti dviem etapais – pirmuoju įrengti pagrindinį pastatą, skirtą mėgėjų ir aukštesnio lygio sportininkų treniruotėms bei varžyboms ir lauko zonas, antruoju – įrengti olimpinį parką ir hostelį.

Šalia arenos būtų įrengta aktyvios veiklos zona, poilsio erdvės. Lauko zonoje šalia sporto centro rengiamasi sukurti velo trasą, pirmųjų šuolių trasą pradedantiesiems ir įprastą šuolių zoną bei greito nusileidimo trasas.

Olimpiniame parke maždaug 2000 kv. m. būtų skirti mažųjų dviračių (BMX) laisvajam stiliui ir riedlenčių sportui. Aukšto lygio olimpinio sporto zona būtų pritaikyta ne tik treniruotėms, bet ir oficialių tarptautinių varžybų organizavimui.

Hostelis būtų numatytas daugiausiai sportininkams, jame planuojama apie 60 vietų.

Numatoma, kad planuojamas ekstremaliojo sporto centras bus didžiausias Baltijos šalyse ir per metus sulauks iki 50 tūkst. lankytojų.

Taryba apsisprendė, kad koncesininko sukurtas turtas, įskaitant pastatus ir įrangą juose, nuosavybės teise jam ir priklausys. Sklype įrengta lauko laisvalaikio zona po sutarties pabaigos priklausys Vilniaus miesto savivaldybei.

Patį konkursą ketinama skelbti dar iki šių metų vidurio, o sutartį pasirašyti kitąmet.

Planuojamos komplekso pajamos būtų 600 tūkst. eurų, išlaidos – apie 500 tūkst. eurų. Pastatai po sutarties pabaigos liktų koncesininkui. Skaičiuojama, kad pačiai savivaldybei pastatyti, įrengti ir išlaikyti pastatus kainuotų apie 16,1 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių