Quantcast

Vilniuje trūksta mokytojų, dalis vaikų netelpa į mokyklas arti namų

  • Teksto dydis:

Artėjant mokslo metų pradžiai Vilniuje labai trūksta mokytojų, dalis vaikų netelpa į artimiausias mokyklas, jiems teks rinktis alternatyvas, skelbia naujienų portalai 15min.lt ir delfi.lt.

Vicemeras Vytautas Mitalas 15min.lt teigia, jog birželio duomenimis, sostinėje trūko apie 200 pedagogų, daugiausia – pradinio ugdymo, taip pat lietuvių, anglų kalbos, matematikos mokytojų.

Anot jo, yra progimnazijų, kurios jau surado mokytojus 4 iš 6 planuojamų pirmųjų klasių, kai kuriose gimnazijose vadovai priversti rinktis pedagoginės darbo patirties neturinčius asmenis.

V. Mitalas įvardija, jog pasikeitus finansavimo schemai, sostinei trūksta apie 4 mln. eurų ugdymo pagalbos specialistams finansuoti.

Delfi.lt vicemeras tvirtino, kad į mokyklas arti namų netilpo 36 moksleiviai, jiems iki rugpjūčio vidurio teks rinktis iš galimų alternatyvų. Daugiausia problemų yra Pilaitėje – čia dviem pirmokų klasėms bus organizuojamas transportas į Ryto progimnaziją Karoliniškėse, Balsių progimnazijoje pradinukų klasėse bus po 27 moksleiviai – vienu daugiau, nei leidžia higienos norma. Savivaldybė problemą sprendžia statydama naujus priestatus prie įstaigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pidarui

Anonimui Pidarui portretas
Kaip daryti trolius mėmes?

Irma

Irma portretas
taigi ,,sutvarkė" mokyklų tinklą.Uždaryt ,išardyt , sujungt, o po kelių metų vaikai netelpa?Apskritai , tie vaikai niekam nerūpi, viasi nesvarbu, kad turi keltis 6 val. ryte ir važiuot per visą miestą, svarbu savivaldybės, kad pinigus taupo, o vėjais visokiems abejotinos reikšmės projektėliams leidžiami mili9jonai, kad ir to paties švietimo ,,programoms".

yra sprendimas

yra sprendimas portretas
Vilnius turi ne vieną areną. Galima būtų rengti "Geriausias ever pamokų dienas". Pamenate, kaip Kaune TV "žvaigždės" pamokas šauniai vedė? Mokytojams tereikėjo stovėti prie durų ir vaikyti mokinius atgal į salę žinių semtis. O šiam darbui (durininkų) galima pasamdyti ir nekvalifikuotus darbuotojus. Ir pinigų sutaupytume, ir mokytojų netrūktų, ir vaikai būtų mokomi šiuolaikiškai ir įdomiai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių