Quantcast

Vilniuje surengti piketai dėl vaiko teisių apsaugos politikos

Daugiau nei 20 žmonių Vilniuje šeštadienį surengė piketus, protestuodami prieš šalyje vykdomą vaiko teisių apsaugos politiką.

Nedidelės demonstracijos buvo surengtos prie Vyriausybės, Prezidentūros ir Norvegijos ambasados Lietuvoje.

Prie šių institucijų vidurdienį susirinkę žmonės įrengė palapines, laikė plakatus, vadinančius Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybą „šeimos žudikais“.

„Norime, kad mūsų valdžia atkreiptų dėmesį pagrinde į tai, kas Lietuvoje vyksta vaiko teisių apsaugos tarnybos darbu“, – žurnalistams prie Prezidentūros sakė piketus surengusios organizacijos „Vardan šeimos“ pirmininkė Edita Morkūnienė.

„Paimti vaiką iš šeimos yra paprastesnis kelias nei dirbti su šeima“, – pridūrė ji.

Pikete prie Vyriausybės dalyvavęs „Vardan šeimos“ tarybos narys Darius Trečiakauskas pareiškė, kad vaikų atiminėjimas yra tapęs verslu.

„Tai yra ne milijonai, tai yra milijardai pinigų šito verslo palaikymui ir vystymui“, – sakė jis.

Protestuotojai pastaruosius rezonansinius vaikų paėmimo atvejus Lietuvoje sieja su pernai liepą įsigaliojusia vaiko teisių apsaugos pertvarka.

Piketų dayviai taip pat ragino valstybę pasirūpinti Norvegijoje gyvenančiomis šeimomis, iš kurių buvo paimti vaikai.

Organizacija „Vardan šeimos“ vienija apie 300 žmonių, nurodė sąjungos pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad gerus milijonus gauna ta šakalienė byznı darydama iš mūsų vaikų.Ko tokią gyvatę neveja lauk,kada liausis mafijos verslas priekyje su ta šakalienę.Pidarams viskas leistina,jiems psichiškai nesvarbu kaip gauti vaikus,jiems svarbu savo iškrypėliškas elgesys su jais.Iš kur jie tik gauna tuos milijonus ?Reikia kovoti už mūsų vaikų ateitį ir sveiką jų mąstymą apie normalią šeimą.

Pensininke

Pensininke portretas
Geriau investuoti i blogai priziurincius vaikus seimas, negu atimineti is ju vaikus ir taip vaikams daryti psichologine trauma. Dabartiniai " VAIKU TEISIU GELBETOJAI" siekia asmenines naudos ir daroma DVIGUBA ZALA : asocialioms seimoms ir ju vaikams. Atiomdami vaikus , tevu neisauklesite, o juos aukleti reikia DARBU , PILNU UZIMTUMU .

Dede

Dede portretas
Baisu kai daužo mažus vaikus.šitie besmegeniai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių