Quantcast

Vilniuje steigiamas tarptautinis kūrėjų tinklas ICEnet

Gegužės 22 – 24 dienomis Vilniuje vyksta pirmasis tarptautinio kūrėjų tinklo ICEnet (angl. International Creative Education Network) forumas.

Skelbiama, kad į jį renkasi dalyviai iš 10 Europos šalių. Forumo šeimininkai – Ugdymo plėtotės centro projekto „Kūrybinės partnerystės“ komanda. Kūrėjus iš Lietuvos bei užsienio telkia siekiai ugdyti vaikų ir jaunimo kūrybingumą formaliojo ir neformaliojo ugdymo aplinkose.

„Džiaugiuosi, kad po ilgo ir kruopštaus planavimo drauge su daugybe partnerių iš visos Europos, mes subūrėme tarptautinį kūrėjų tinklą ICEnet. Tai, kad apsisprendėme steigiamąjį tinklo susitikimą rengti Vilniuje rodo, kokią svarbią patirtį kūrybiško mokymosi srityje yra sukaupusi Lietuva, nacionaliniu mastu įgyvendindama „Kūrybinių partnerysčių“ programą. ICEnet tinklo tikslas yra remti ir skatinti gerą praktiką šioje srityje ir dalytis patirtimi bei idėjomis", – sakė viena ICEnet tinklo iniciatorių, Jungtinės Karalystės nevyriausybinės organizacijos CCE (angl. „Creativity, Culture, Education“) organizacijos veiklos plėtros direktorė Diane Fisher-Naylor.

Pasak pašnekovės, tam, kad vaikai efektyviau mokytųsi, užaugtų aktyviais piliečiais, atnešančiais pokyčius į savo vietos bendruomenes, šiandien moksleiviams būtina suteikti ne tik žinių, bet ir kūrybinių gebėjimų bei pagrindinių gyvenimiškų įgūdžių.

D. Fisher-Naylor pridūrė, kad susitikimu Vilniuje skatinamas tarptautinis kūrėjų bendradarbiavimas ir tinklaveika, o ICEnet forumas suteikia galimybę kūrėjams pasidalinti patirtimi, idėjomis ir sužinoti daugiau apie kitų menininkų veiklą visoje Europoje.

Tris dienas Nacionalinėje dailės galerijoje vykstančiame ICEnet forume dalyvauja apie 100 menininkų ir kitų kuriančių profesionalų iš Jungtinės Karalystės, Belgijos, Nyderlandų, Italijos, Čekijos, Norvegijos, Kroatijos, Suomijos, Vengrijos ir Lietuvos. Tarp dalyvių – tiek patyrę, tiek ir jauni kūrėjai, kurie mato ICEnet tinklą, kaip svarbią profesinio tobulėjimo galimybę.

Prieš prasidedant ICEnet forumui, Vilniuje vyko „Kūrybinių partnerysčių“ kuriančių praktikų nacionalinis susitikimas į kurį susirinko per 80 kūrėjų. Pagrindinis dėmesys susitikime skirtas šiais mokslo metais vykusių projektų refleksijai ir kuriančių praktikų patirties pasidalijimui.

Projekto „Kūrybinės partnerystės“ vadovės Lietuvoje Mildos Laužikaitės įsitikinimu, unikalūs lietuviški „Kūrybinių partnerysčių“ kūrėjų veiklos mokyklose pavyzdžiai darbui mokyklose įkvėpia kūrėjus ir iš kitų šalių.

„Per dvejus metus „Kūrybinės partnerystės“ subūrė didelę ir unikalią kūrėjų bendruomenę. Kad galėtų padėti mokykloms tapti kūrybiško mokymosi erdvėmis, kūrėjai nuolat bendrauja, dalinasi patirtimi ir idėjomis vieni su kitais. Tad stengiamės suteikti galimybių jiems augti kaip besimokančiai bendruomenei. ICEnet tinklas mums – tai galimybė išplėsti tos bendruomenės ribas ir pasidalinti savo atradimais su pasauliu“, – sakė M. Laužikaitė.

Tarptautinio kuriančių praktikų tinklo ICEnet forumo organizatoriai – Ugdymo plėtotės centro projekto „Kūrybinės partnerystės“ komanda ir Jungtinės Karalystės nevyriausybinė organizacija CCE bei kiti tinklo ICEnet partneriai. Pagrindinis forumo rėmėjas – Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinė mobilumo programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių