Quantcast

Vilniuje slapta lankėsi rusų oligarchas R. Abramovičius: išsinuomojo visą viešbutį

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste nuo savaitės pradžios iki ketvirtadienio popietės stovėjo privatus lėktuvas „Gulfstream G650“, pažymėtas raidėmis LX-GVI. 15min portalo žiniomis, juo į mūsų šalį buvo atvykęs Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius.

Vienas prabangiausių sostinės viešbučių „Pacai“, kuriame, kaip manoma, buvo apsistojęs turtuolis, šiomis dienomis buvo akylai saugomas daugybės apsaugininkų – niekas nebuvo įleidžiamas net į viešbučio kiemą.

Žinių, kad R.Abramovičius su palyda galėjo apsistoti prabangiame „Pacų“ viešbutyje ir nupirko visus viešbučio numerius, 15min gavo dar antradienį.

Tamsintais langais prie viešbučio atvažiuojantys mikroautobusai svečius išleisdavo prie pat įėjimo. 

„Booking“ užsakymų sistemoje galima matyti, kad viešbutis pilnai užsakytas buvo iki ketvirtadienio.

Nors apie verslininko apsilankymą niekas kalbėti nenorėjo, jį galiausiai išdavė lėktuvo registracijos numeris. Anglų kalba leidžiamo laikraščio „Haaretz“ redaktorius A.Scharafas gegužę skelbė, kad būtent šiuo lėktuvu, kuris stovėjo Vilniaus oro uoste, į Izraelį atskrido šios šalies pilietybės tuomet dar tik siekęs verslininkas.

Lietuvoje Londono „Chelsea“ futbolo klubo savininkas lankėsi su keliomis iš savo septynių atžalų.

Oligarcho lėktuvas iš Vilniaus oro uosto pakilo ketvirtadienio popietę.

Susitiko su F. Kukliansky

Portalas delfi.lt pranešė, kad su žydų kilmės verslininku susitiko Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

F. Kukliansky portalui sakė trumpai susitikusi su R.Abramovičiumi, tačiau neatskleidė pokalbio turinio, išskyrus tai, kad verslininkas domėjosi Taurage, iš kurios yra kilę jo seneliai.

„Mano pokalbis su juo buvo privatus (...) Aš su juo praleidau labai nedaug laiko, todėl pasakyti neturiu ką“, – teigė F. Kukliansky.

„Labai malonu buvo pabendrauti su ponu Abramovičiumi. Jis lankydamasis Vilniuje labai domėjosi žydų bendruomenės gyvenimu, aplankė Vilniaus choralinę sinagogą. Ponas Abramovičius didžiuojasi savo litvakiškomis šaknimis, o mums visada malonu sulaukti Vilniuje besilankančių litvakų“, – portalui sakė F. Kukliansky.

Pagal žurnalo „Forbes“ sudaromą reitingą, R. Abramovičius užima 140 vietą turtingiausių pasaulio žmonių sąraše. Jo turtas siekia 10,8 mlrd. JAV dolerių.

Verslininkas šiemet vasarą tapo Izraelio piliečiu. Ši informacija pasirodė žiniasklaidai paskelbus, kad 2003-aisiais futbolo klubą įsigijusiam verslininkui ilgiau nei įprastai užtruko vizos Jungtinėje Karalystėje pratęsimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rusai rusais, bet žydų visame pasauly nemėgsta... negi už jų 'gerus' darbus?

Zales

Zales portretas
Tik multimilijardieriui putinui naudinga žydais pridengt savo juodus darbelius.

...

... portretas
TIK žydams naudinga savo 'darbelius' rusais pridengt :/
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių