Quantcast

Vilniuje šiais metais pražys daugiau nei 170 tūkstančių gėlių

Vilniuje šiais metais pražys daugiau nei 170 tūkstančių gėlių: pražys našlaitės, daugelio rūšių vienmetės gėlės - daugiausiai smulkiažiedės ir gumbinės begonijos. Šiais metais gėlynai tradiciškai sužydės Neries krantinėje – kaip ir kasmet pražys Meilės krantai. Be to, naujos gėlės bus sodinamos ir Nepriklausomybės aikštės gėlyne vietoj vandens fontano šalia LR Seimo.

Kaip ir pernai, gėlynai bus suformuoti Gedimino prospekte, Vrublevskio, Aušros Vartų, Pilies ir Lvovo gatvėse, Europos bei Šv. Petro – Povilo aikštėse. Lovelio formos vazonuose gėlės augs Konstitucijos ir Kalvarijų gatvėse, tuo tarpu krepšelio - Arsenalo g.

Tradiciškai gėlynai sužydės ir Žirmūnų, Petro - Povilo, Žaliojo tilto žieduose. Be to, dešimtyje skverų – Odminų, Kudirkos, Mickevičiaus, Žemaitės, Vašingtono, Rūdininkų, Dudajevo, Operos ir baleto teatro, Kosciuškos, Sirvydo. Gėlynai bus suformuoti ir šalia Sausio 13-osios memorialo, prie J. Matulaičio bažnyčios, pražys ir Narbuto g., Mindaugo tilto bei Lvovo g. gėlynai.

Gėlynų priežiūra miestui kasmet kainuoja beveik 1,3 mln. litų. Kiekvienai gėlei kasmet skiriami maždaug 8 litai. Už šią sumą ne tik nuperkamas daigas, bet jis ir kas dvi savaites patręšiamas, laistomas, prižiūrima ir dirva, kurioje jis auga – ravima, purenama. Jeigu įvyksta taip, kad daigas neprigyja arba dingsta, atsakinga įmonė už tuos pačius 8 litus privalo jį atsodinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių