Quantcast

Vilniuje Rytų Europos intelektualai aptars regiono ateitį

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniaus rotušėje Rytų Europos intelektualai aptars regiono ateitį, Ukrainos ir Baltarusijos integravimo į Europos bendriją klausimus.

Lietuvos, Lenkijos Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos ir kitų Europos šalių filosofai, rašytojai, istorikai, žurnalistai, politikai diskutuos konferencijoje "Mes - Europoje, ar Europa - be mūsų?".

Šį renginį organizuoja Jerzy Giedroyco (Ježio Gedroico, lietuviška forma - Jurgis Giedraitis) forumas. Jo valdybos pirmininkas istorikas Alvydas Nikžentaitis teigia, kad Lietuvos ir Lenkijos atstovai negali abejingai stebėti kaimyninių valstybių Rytuose raidą.

"Šiose šalyse norime turėti gerų draugų ir partnerių, su kuriais mus sietų ne tik bendra praeitis, bet ir panašios vertybinės nuostatos. Kalbant dėl Baltarusijos ir Ukrainos galimą įstojimą į Europos Sąjungą daug dėmesio skiriama ūkio raidai bei kitoms ekonominėms problemoms, dažnai pamirštant, jog Europos Sąjungos narius turėtų sieti ne tik gerbūvis, tačiau ir bendros vertybės. Europos bendruomenė nuolat kito, mokydamasi ne tik iš savo, bet ir iš kaimynų istorijos. Manome, jog tokia Europos dvasia ir toliau turi būti puoselėjama", - sakė jis.

Į konferenciją kviesti pirmasis nepriklausomos Lietuvos vadovas europarlamentaras Vytautas Landsbergis, kadenciją baigęs Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, žinomas Lenkijos intelektualas, žurnalistas Adamas Michnikas, europarlamentarai Leonidas Donskis, Pawelas Zalewskis (Pavelas Zalevskis), Europos humanitarinio universiteto rektorius Vilniuje Anatolijus Mikhailovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SAM įsakymas Nr 50

SAM įsakymas Nr 50 portretas
SAM įsakymas Nr 50 yra BK dalis, o tai reiškia, kad apsigimusiems kaip Miliu.ienė veisti kitų išsigimusių nevalia, už tai yra po 8 metus įkalinimo - kas leido veisti apsigimusius ir iš to pelnytis? Niu niu niu, išsigimėliaams kaip Dalė Miliu.ienė gimdyt negalima, juk strumos patologija ir narkomanija yra pagrindas nesiveisti ir negimdyti gauruotų kiaulbezdžionių su asilų veidais su pavardėm Mi.ius ar Miliū.ė... gėda - veisyklą tokių apsigimusių metas ir uždaryti - pradžiai kastruojant Mil.us, sterilizuojant apžėlusias kaip gyvulius Mi.iūtes, oi kaip gėda - veisia kialbezdžiones ir užrašo, kad tai žmonės, oi oi , negerai. Kiaulbezdžionėm nepriklauso nemokamos paslaugos - tegu valo išvietes, rūšiuoja šiukšles, o veisėjas kaip Dalė - pagal BK - kaliūzėn. Tik neaišku, ar trsv talpint į vyrų, ar į moterų kamerą, nes nelabai turi ką panašaus į moters požymius - jei auga barzda ir kojos kaip vyro kaulėtos - gal ir ne moteris... gal tik eunuchas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių