Quantcast

Vilniuje riaumos prieš 65 mln. metų karaliavę dinozaurai

Daugiau nei prieš 65 milijonų metų gyvenusios priešistorinės būtybės grįžta į Vilnių. Gigantiškus svečius šių metų lapkričio pabaigoje ruošiasi priimti „Siemens“ arena. Čia įvyks grandiozinis šou visai šeimai „Pasivaikščiojimas su dinozaurais“, kurio herojai – 15 įspūdingų, savo tikrumu pribloškiančių, realaus dydžio dinozaurų.

Idėja apie „Pasivaikščiojimą su dinozaurais“ kilo Australijoje. Vėliau britų televizijos kanalas BBC pradėjo prodiusuoti šį projektą ir kurti dokumentinį serialą apie dinozaurus, kuris virto į pasaulio istorijos pėdsakus ir dinozaurų evoliuciją su kinematografišku tikrumu demonstruojantį edukacinį šou. Dinozaurai į „Siemens“ areną žengs lapkričio 27, 28 ir 29 dienomis.

„Laikas pamiršti apdulkėjusius skeletus ir suakmenėjusius pėdsakus. Naujausios technologijos leido garsiems dizaineriams ir mokslininkams sukurti realaus dydžio dinozaurus, atgyjančius scenoje. Artėjantis šou suteikia galimybę susipažinti su priešistorinėmis būtybėmis, kurios karaliavo žemėje prieš milijonus metų“, - sakė renginį organizuojančios agentūros „SEVEN Live“ generalinis direktorius Renatas Načajus.

Anot jo, dėl gigantiškų dinozaurų ir milžiniškų dekoracijų į vieną „Pasivaikščiojimo su dinozaurais“ seansą tilps vos 4 tūkst. žiūrovų. Įprastai „Siemens“ arenoje vykstantys renginiai sulaukia apie 8 tūkst. lankytojų.

Grandiozinį dinozaurų paradą kūrė net 50 žmonių komanda, šio projekto biudžetas siekia 20 mln. dolerių (apie 50 mln. litų). Didžiausio „Pasivaikščiojimo su dinozaurais“ gyvio Brachiozauro ūgis siekia beveik 11 metrų, o atstumas nuo nosies iki uodegos – daugiau nei 17 metrų. Šis dinozauras savo dydžiu prilygsta penkiaaukščiam namu.

Renginio lankytojai taip pat išvys mėsėdį Alozaurą, plėšrųjį aštriadantį Tiranozaurą Reksą, spygliuotąjį Stegozaurą, milžinišką skraidantį Ornitokyrą ir daugelį kitų susižavėjimą keliančių dinozaurų.

Stulbinantis dydis dinozaurams scenoje netrukdo vaikščioti, šokinėti, griežti dantimis, kovoti tarpusavyje ir daryti daugelį kitų dalykų. 2007 metais projektui buvo suteiktas THEA organizacijos apdovanojimas, kuris įvertino aukščiausią meistriškumo lygį, kuriant šį keliaujantį švietimo, istorijos ir pramogų projektą. Taip pat buvo įteikti „Billboard“ (2008 metais) ir „Pollstar“ (2009 metais) apdovanojimai už keliaujančio renginio kūrybiškumą.

Projekto „Pasivaikščiojimo su dinozaurais“ šaknys Australijoje. Idėjos kūrėjais laikomi Gerry Ryan, Malcolm Cooke ir Jill Bryant. „Šį projektą, virtusį nauju pramogų žanru, per pusantrų metų jau pamatė apie 2 mln. žmonių visame pasaulyje. Lietuvoje grandiozinis dinozaurų šou bus rodomas pirmą kartą“, – sakė R. Načajus.


Šiame straipsnyje: dinozaurai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių