Quantcast

Vilniuje renkasi Lietuvos ambasadoriai, susipažins su G. Nausėda

  • Teksto dydis:

Vilniuje pirmadienį prasideda tradicinis penkias dienas truksiantis Lietuvos ambasadorių metinis suvažiavimas, per jį diplomatai pirmą kartą susitiks su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda.

„Ambasadorių suvažiavime bus diskutuojama apie šiandieninius iššūkius Lietuvos diplomatijai, saugumo situaciją, eksporto ir investicijų skatinimą, dirbtinį intelektą“, – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Pirmadienį Lietuvos atstovybių vadovai susitiks su premjeru Sauliumi Skverneliu ir užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Kitą dieną programoje numatyti susitikimai su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, parlamento valdybos, Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų nariais. Tą pačią dieną diplomatai dalyvaus Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje rengiamoje diskusijoje „Dirbtinis intelektas: iššūkiai moderniai diplomatinei tarnybai“.

Susitikimas su kadenciją baigiančia prezidente Dalia Grybauskaite ir būsimuoju šalies vadovu G. Nausėda suplanuotas trečiadienį, ambasadoriai taip pat dalyvaus jo inauguracijoje penktadienį.

Ketvirtadienis bus skirtas ekonominei diplomatijai. Kartu su energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu bei ekonomikos ir inovacijų viceministru Mariumi Skuodžiu atstovybių vadovai aptars ekonominės politikos aktualijas ir prioritetus, Lietuvos energetikos sektoriaus transformaciją.

Suvažiavimo dalyviai taip pat susitiks su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi, Kauno miesto savivaldybės atstovais, lankysis Kauno Laisvosios ekonominės zonos įmonėse.

Lietuva šiuo metu turi 41 diplomatinę atstovybę, aštuonias atstovybes prie tarptautinių organizacijų ir 12 konsulinių įstaigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

butu

butu portretas
logiska kad prezidentas /atsijotu/ visus buvusius komunistus /bolsevykus/ nes yra gabaus jaunimo tai tauta atsigautu nuo korupcijos ir cinisko melo su visokiais paleckiais valioniai kirkinais ir siaulienem ir kt sionistu talkninkais su soroso babkem PMYSLIK cia ne swed b istaiga kuria irgi valdo /kazkas/.........

sprendžiant

sprendžiant portretas
iš pavadinimo turėsim savaitinį madų demonstravimo šou ....... su būgnais ir vėliavom
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių