Quantcast

Vilniuje rasti taksi lengviau per šventes nei po VMI patikrinimo

Vilnius neteko maždaug pusės taksi automobilių - sostinės kriminalinė policija ir Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) apgulė biurą Žaliųjų ežerų gatvėje, kur įsikūrę bent 12 taksi įmonių.

Dienraščio „Verslo žinios“ duomenimis, gali būti stabdoma nuo keliolikos ir kelių dešimčių taksi įmonių veikla, nes pareigūnai kratų rezultatus įvardina kaip „labai rimtus“.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mokesčių slėpimo - tikrinamos bendrovės, sostinės taksi vežėjų asociacijos „Sosveta“ duomenimis, užėmė apie 50 proc. Vilniaus taksi rinkos.

Kitais duomenimis, be darbo liko iki 70 proc. taksistų - Žaliųjų ežerų gatvėje veikė ir daugumos tikrinamų įmonių veiklą koordinuojantis skambučių centras.

Į VMIakiratį pakliuvo ir „Martono taksi“, kuri iki šiol buvo laikoma sąžingiausiai mokesčius mokančii taksi bendrove.

Mokesčių inspekcijos darbuotoj ai juokauja, kad atsiveria puiki niša kurti verslą, nes veiklą bent laikinai gali nutraukti įmonės, kuriose dirbo šimtai sostinės vairuotojų.

Tikrinamo verslo apimtis kol kas nekomentuojama.


Šiame straipsnyje: taksi VilniujetaksiVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kai tikrinama įmonės buhalterinė apskaita, tai įmonės kitos tarnybos(darbuotojai) tese savo darbus, o čia įmonės darbuotojai neaptarnavo savo klientų. Na tiesiog įdomu, kodėl?

Vartotojas

Vartotojas portretas
...ir tikrai, ar kada nors esate gavę kasos kvitą iš taksi vairuotojo ? seniai reikėjo kirpti šitos korumpuotos sistemos virkštelę...

ad

ad portretas
pabego...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių