Quantcast

Vilniuje prie daugiabučių šią vasarą bus įrengta 18 saugyklų dviračiams

  • Teksto dydis:

Vilniuje prie daugiabučių šią vasarą bus įrengta 18 saugyklų dviračiams, ketvirtadienį pranešė Vilniaus savivaldybė.

Pasak pranešimo, jos bus įrengtos keturiuose sostinės rajonuose: Lazdynuose, Fabijoniškėse, Viršuliškėse ir Žirmūnuose.

Darbus atliks atvirą konkursą laimėjęs rangovas – bendrovė „Šmikis“, įsipareigojęs dviračių saugyklas įrengti ne vėliau kaip iki šių metų liepos pabaigos.

Kiekvienoje šių saugyklų tilps 16 dviračių ir du paspirtukai, jos bus automatiškai rakinamos ir gyventojams prieinamos visą parą. Jų saugumą užtikrins į abi puses stumdomi vartai su elektroniniais užraktais, juos bus galima atrakinti išmaniuoju telefonu.

Šalia saugyklų bus įrengta remonto stotelė su dviračių priežiūrai skirtais įrankiais.

Dviračių saugyklų vietas viešo balsavimo metu rinkosi patys sostinės gyventojai – pirmuoju etapu vilniečiai pasiūlė beveik 250 galimų vietų, iš kurių pagal nustatytus kriterijus buvo atrinktos 38. Parenkant konkrečias vietas saugykloms, buvo atsižvelgta į tai, kad jos būtų pasiekiamos kuo didesniam gyventojų skaičiui, buvo vertinama ir galimybė pajungti elektrą bei patogus patekimas į saugyklas iš pėsčiųjų ar dviračių tako.

Taip pat įvertinta, kad saugyklos būtų neintensyvaus eismo gatvėse ar kiemuose, netrukdytų automobilių vairuotojų matomumui ir neatsirastų vietose, kur jau buvo suplanuotas želdinimas.

Už saugyklų priežiūrą ir veikimą bus atsakinga savivaldybės įmonė  „Susisiekimo paslaugos“ (JUDU).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių