Quantcast

Vilniuje prasidėjo Europos festivalių asociacijos sueiga

Trečiadienį Vilniuje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre prasideda Europos festivalių asociacijos (EFA) kasmetinė generalinė asamblėja ir konferencija. Ji sutampa su pirmuoju Vilniaus festivalio koncertu, kuriame Valerijaus Gergijevo diriguojamas Londono simfoninis orkestras atliks „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ užsakymu sukurtos Rodiono Ščedrino simfoninės freskos „Lietuviška sakmė“ premjerą.

Perėmė estafetę

Svarbiausias asociacijos metinis susitikimas kaskart rengiamas vis kitoje šalyje, kur asociacijos delegatus priima viena iš asociacijos narių. Šiemet, kai Vilniui buvo suteiktas „Europos kultūros sostinės 2009“ vardas, estafetę perėmė Lietuvos nacionalinės filharmonijos organizuojamas Vilniaus festivalis, o EFA generalinė asamblėja ir konferencija tapo oficialia nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalimi.

„Mums didelė garbė, kad šiais itin mūsų miestui svarbiais metais, Europos festivalių asociacija generalinei asamblėjai ir konferencijai surengti pasirinko būtent Vilnių. Mūsų miestas nuo pat įkūrimo garsėja kaip daugiatautis ir daugiakultūris, todėl nepaprastai džiugu matyti tiek daug svečių iš įvairių Europos, Artimųjų bei Tolimųjų Rytų valstybių atvykusių į Vilnių“, – sakė Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

Pasai iš vicemero rankų

Gegužės 14 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyks vienos dienos konferencija „Festivalių meninės tendencijos“, kurioje muzikos, šokio ir teatro festivalių rengėjai, vietos valdžios atstovai, rėmėjai, menininkai ir žurnalistai gvildens aktualius festivalių nūdienos klausimus – kaip ir kodėl kinta festivalių meninės tendencijos, kas diktuoja madas, ar festivaliai gali daryti įtaką ateities meno ekosistemai.

Po konferencijos susirinkusiems festivalių atstovams Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Babravičius įteiks projekto „FestLab – už kūrybingumą ir inovacijas“ pasus. Šiuo projektu Europos festivalių asociacija prisideda prie Europos kūrybingumo ir inovacijų metų, pabrėždama festivalių vaidmenį skatinant kūrybingumą ir inovacijas nūdienos visuomenėse.

Narių – daugiau nei šimtas

Gegužės 15 d. vyksiančioje EFA generalinėje asamblėjoje bus svarstomi asociacijos vidaus funkcionavimo klausimai, renkamas naujas asociacijos prezidentas.

Šis gegužės 13–16 dienomis Vilniuje vykstantis metinis renginys suteikia progą susitikti daugiau kaip 100 asociacijos narių bei kviestinių svečių, pasidalinti idėjomis, užmegzti ryšius, pasižvalgyti naujų bendradarbiavimo galimybių, aptarti einamuosius profesionalių scenos menų festivalių rinkos reikalus.

Europos festivalių asociacija vienija meno festivalius iš 37 Europos, Azijos, Afrikos ir Amerikos šalių. Per daugiau nei 50 veiklos metų ši asociacija tapo dinamišku organizacijų tinklu, kuriame dalyvauja daugiau kaip šimtas muzikos, šokio, teatro ir tarpdisciplininio meno festivalių, nacionalinių festivalių asociacijų ir kultūros organizacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių