Quantcast

„LOGIN 2018“: Vilnius pristatytas kaip vienas pažangiausių Europos miestų

  • Teksto dydis:

Vilniuje ketvirtadienį prasideda dvi dienas truksianti technologijų ir inovacijų konferencija „Login“. Pagrindinės jos temos yra technologijos, kūrybiškumas ir verslas.

Šiandien meras Remigijus Šimašius Nacionaliniame operos ir baleto teatre atidarė didžiausio Baltijos šalyse inovacijų festivalio „LOGIN 2018“ diskusiją „Kaip miestai gali užduoti toną išmaniam judumui?“. Diskusijoje apie miesto mobilumą dalyvavo pripažintas tarptautinis judumo industrijos ekspertas Michaelas Halbherras, BMW Judumo instituto vadovė Irene Feige ir tarptautinės organizacijos „Intelligent city“ vadovas Florianas Lennertas, kelionių planavimo startuolio „Trafi“ vadovas Martynas Gudonavičius.

„Vilnius yra inovatyvus, mobilus, žalias miestas. Tai yra Europos sostinė, kurioje visi inovatyvūs dalykai įvyksta ženkliai greičiau, negu bet kurioje kitoje šalyje. Džiaugiamės turėdami Vilniuje tokius partnerius kaip „Trafi“, ši komanda mobilumą mieste daro ženkliai patogesniu ir greitesniu. Toks yra ir Vilniaus moto – tai atviras ir greitas miestas“, - diskusijoje kalbėjo Vilniaus miesto meras.

„LOGIN 2018“ festivalio diskusijoje meras pristatė reikšmingas Vilniui naujoves – „Trafi“ tapus oficialiu elektroninių viešojo transporto bilietų platintoju šios programėlės naudotojai jau netrukus šalia kitų transporto pasirinkimų, tokių kaip dviračiai, pavėžėjimo, automobilių dalinimosi paslaugos, galės rinktis ir viešąjį transportą bei programėlėje vienu „Trafi“ mokėjimu atsiskaityti už visą multimodalinę kelionę. Integravus programėlėje „Trafi“ atsiskaitymą už elektroninius viešojo transporto bilietus, Vilnius tampa vienu pirmųjų miestų Europoje, kuriame veikia platforma, sujungianti visus populiariausius keliavimo būdus bei leidžianti lengvai ir greitai juos apmokėti.

Vienas iš svarbių panašių platformų tikslų – turint daug ir įvairių mobilumo ir miesto žmonių judėjimo duomenų pagerinti miesto infrastruktūrą, valdyti įvairius judėjimo procesus. Pavyzdžiui, viena ar kelios tokios miesto mobilumo valdymo platformos galėtų ženkliai palengvinti judėjimo dalyviams reikalingų kvotų išdavimo procesą: kiek savaeigių, kiek logistinių automobilių gali važinėti, kiek licencijų turės pavėžėjimo paslaugų tiekėjai, kokia parkavimosi politika perspektyvi ir reikalinga sostinėje ir panašiai.

Per šimtą festivalio „LOGIN 2018“ pranešimų suskirstyti į 8 pagrindines temas: „blockchain“, robotika ir dirbtinis intelektas, finansų technologijos, turinio kūrimas, dizainas, kūrybinis įkvėpimas, visuomenė ir miesto mobilumas. Po pranešimų vyksta diskusijos su visais tos srities profesionalais – mokslininkais, kūrybininkais ir verslininkais.

Didžiausias Baltijos šalyse inovacijų festivalis „LOGIN 2018“ šiais metais vyksta kiek neįprastoje sau vietoje – sostinės Senamiestyje. Anot festivalio direktorės Indrės Blauzdžiūnaitės-Chevalier, dviem dienoms suformuotas naujas inovacijų kvartalas judriausioje Vilniaus vietoje, įrengiant  konferencijų erdves netikėtose visiems gerai žinomose vietose, tokiose kaip Nacionalinis operos ir baleto teatras, Kongresų rūmai ir kitose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo  portretas
bet uztai lietuva nuvaryta kaip kaimas ,VILNIUS visus pinigus pasisavina sau tie patys darbai ir firmos o moka skirtingai negu Vilniuje kur teisybe ponai ,,,

ko

ko portretas
noret juk briuselis samoningai kiso pinigus tik i wilno juk cja zydu ir lenku gyventa ir gyvenama o likusi Lietuva lieka uz borto nes ten tik litvinai kuriu jau puse paliko sali o visokie /kurkiantys....linskiai/ir kitokie .....siuliai .....viciaii kt zydiski prisiplakeliai toliau laisvai alina sali ir jos zmones ir vyr. /globeju/ pritarimu nebijo nieko nes saugo nato kurio jav saldafonai nusirito i griovi lygioje vietoje/matosi girti buvo/ tai ko noret kai viskas daroma tik del ivaizdzio.......

technologijų ir inovacijų konferencija

technologijų ir inovacijų konferencija portretas
mokytis daug nereikia,reikia žinot kam pačiulpt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių