Quantcast

Vilniuje prasideda tarptautinis salsos festivalis (programa)

Gegužės 22-24 d. sostinėje vyks III-asis Tarptautinis salsos festivalis, kurį organizuoja Všį „Salsa Vilnius“ ir progresyviausia salsos šokio mokykla „SalsaSisters“ Lietuvoje.

Neišsenkanti seserų energija bei meilė šiam šokiui leidžia jau trečius metu į Lietuvą prisivilioti ne vieną pasaulinio lygio žvaigždę.

Visą savaitgalį Vilniuje vyks salos šokio seminarai, jau įgudusiems šokėjams, yra speciali programa norintiems pradėti šokti. Organizatoriai primena, jog salsos šokis yra bendruomeninis, jo gali išmokti kiekvienas, kurį patinka salsos muzika. Jau ne pirmus metus rengiamas festivalis sparčiai populiarina šį nuostabų šokį.

Vakaro programa žada pamaloninti ir šokėją, ir žiūrovą. Įspūdingi profesionalų šou bei gyva salsos muzika, kurią atliks vienintelis Baltijos šalyse salsos muzikos ansamblis „Baltic Salsa Orchestra“ nepaliks abejingų salsai. Vakarėlių metu gros didžėjai iš užsienio bei vienintelis užsienyje pripažintas lietuvis salsos didžėjus - Weedska. Ant parketo suksis dalyviai iš keliolikos Europos šalių neabejotinai uždegsiantys noru šokti ir žiūrovą.

Bene ryškiausios festivalio žvaigždės – šokėjai Ana ir Joelas Masacote‘ės iš Jungtinių Valstijų, per kelerius pastaruosius metus pelnę išskirtines žiūrovų simpatijas daugelyje pasaulio šalių. Šis itin artistiškas vyro ir žmonos duetas į salsos kompozicijas įpina šiuolaikinio šokio ir baleto elementų, nebijo drąsių choreografinių ir muzikinių interpretacijų.
 
Dar du tarptautinio lygio salsos mokytojai – Super Mario ir Moe Flex – atvyks iš Jungtinės Karalystės. Pirmasis, salsą šokti praėjęs tik prieš dešimtmetį, jau netrukus buvo pramintas „milijono judesių žmogumi“ dėl unikalaus sugebėjimo kurti daugybę gražių, meistriškų, bet lengvai atliekamų judesių kombinacijų. Šiandien Super Mario yra vienas žinomiausių salsos instruktorių pasaulyje, jis vedė pamokas daugiau kaip 50-yje šalių. Jo kolega Moe Flex už nesenkantį entuziazmą ir puikią nuotaiką pelnė choreografo-linksmuolio reputaciją ir „plačiausios salsos šypsenos“ pravardę. Moe Flex sukūrė ryškiai savitą mokymo stilių ir salsos pasaulyje yra itin vertinamas už ypatingą ritmo jausmą ir pavyzdinį kūno judesį.

Tarp salsos šokio mokytojų – ir du lietuviški veidai: Londone gyvenanti Aistė Kalabuchova ir festivalį organizuojančios salsos mokyklos „Salsa Sisters“ viena iš steigėjų Ieva Dadurkaitė. Be to, salsos šokio seminarus ves dar beveik 10 meistrų: Mambomike ir Brianas van der Kustas iš Nyderlandų, Jamaikos ir Jungtinės Karalystės pilietybes turinti Andrea Stewart, Nemanja Sonero iš Serbijos, Anna Bagdasarian ir Raimonds Balins iš Latvijos, Estijos atstovė Eldina ir dar keli mokytojai iš kitų šalių.

Programa

Gegužės 22 d. Penktadienis
16.00 – 18.15 seminarai (Lenkų kultūros namai, Naugarduko g. 76)
21.00 – 03.00 vakarėlis (šou ir instruktorių prisistatymas 23.00)
(Lenkų kultūros namai, Naugarduko g. 76)

Gegužės 23 d. Šeštadienis
10.00 – 18.00 – seminarai (Lenkų kultūros namai, Naugarduko g. 76)
21.00 – 04.00 Didysis vakarėlis. Gyva muzika nuo 21.30, šou – 23.00
(Lenkų kultūros namai, Naugarduko g. 76)

Gegužės 24 d. Sekmadienis
11.00 – 18.00 – seminarai (Lenkų kultūros namai, Naugarduko g. 76)
21.00 – 06.00 vakarėlis (klubas „Tarantino“, Trakų g. 2)


Šiame straipsnyje: salsos festivalissalsa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių