Quantcast

Vilniuje prasideda švietimo įstaigų darbuotojų vakcinacija

  • Teksto dydis:

Vilniuje nuo antradienio pradedamas pedagogų skiepijimas nuo COVID-19, pranešė savivaldybė.

Anot pranešimo, norą pasiskiepyti kol kas išreiškė 7700 švietimo įstaigų darbuotojų, juos paskiepyti tikimasi per artimiausias dvi savaites.

Šiame etape skiepijami bus švietimo įstaigų darbuotojai, turintys tiesioginį kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas.

Prioritetinėje grupėje yra ir dirbantys specialiosiose mokyklose arba bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse pedagogai, kurie turi kontaktą su jaunaisiais mokinukais.

Vakcinuojami bus ir dirbantieji profesinio mokymo įstaigose ir turintys tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su ugdomais pagal specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams skirtas profesinio mokymo ir socialinių įgūdžių programas, savivaldybių visuomenės sveikatos biurų visuomenės sveikatos specialistai, vykdantys sveikatos priežiūrą mokyklose.

Nuo antradienio šie sostinės švietimo sektoriaus darbuotojai bus skiepijami Antakalnio, Centro, Karoliniškių ir Šeškinės poliklinikose, taip pat, įvertinus vakcinuojamų asmenų skaičių, dėl patogumo bus vykstama vakcinuoti ir į ugdymo įstaigas.

Švietimo įstaigų darbuotojai kvietimo skiepytis sulauks trumpąja SMS žinute, kurioje bus nurodyta, kurioje gydymo įstaigoje bus atliekama vakcinacija bei paskirtas skiepijimo laikas.

Švietimo įstaigų darbuotojai, kurių amžius yra iki 55 metų, bus vakcinuojami „AstraZeneca“ vakcina, kiti bus skiepijami „Pfizer/Biontech“ vakcina.

Apie 30 proc. švietimo įstaigų darbuotojų bent jau kol kas nesiskiepys – darbuotojams, kurie persirgo COVID-19 liga per pastarąsias 90 dienų, kurių serologinio antikūnų tyrimo atlikto per pastarąsias 60 dienų atsakymas teigiamas, skiepijimas bus atidėtas kitam etapui. Tarp pedagogų yra ir atsisakiusiųjų skiepytis.

Pradėjus skiepyti pedagogus, dar bus tęsiama ir ankstesnių prioritetinių grupių vakcinacija – skiepijami asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, vaistininkai, kurie prisiregistravo vėliau. Tačiau tikimasi, kad tokių asmenų nebus daug.

Šią savaitę Vilnius gaus iš viso 5890 vakcinos dozių, iš kurių 2200 sudarys „AstraZeneca“, 3690 dozių „Pfizer/Biontech“ vakcinos.

Statistikos departamento duomenimis, Vilniuje vienąkart vakcinuoti jau 13 817 asmenys, du kartus – 8270 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Kaip visada dalinama tik miestams, o kaip miesteliai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių