Quantcast

Vilniuje prasideda ambasadorių suvažiavimas: F. Mogherini vizitą atšaukė

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniuje prasideda kasmetinis Lietuvos diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir atstovybių prie tarptautinių organizacijų vadovų suvažiavimas.

Pirmąją suvažiavimo dieną ambasadoriai susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite.

„Susitikimo metu dėmesys bus skiriamas geopolitinės situacijos įvertinimui. Bus kalbama, kokių priemonių Lietuva ėmėsi iššūkiams atremti ir kokie strateginiai darbai laukia šalies diplomatų užsitikrinant partnerių paramą, skatinant ekonominius ryšius su užsienio valstybėmis, ieškant naujų rinkų lietuviškiems produktams ir pritraukiant finansines investicijas į Lietuvą“, - BNS pranešė Prezidentūra.

Trečiadienį taip pat numatyti ambasadorių susitikimai su premjeru Algirdu Butkevičiumi, Vyriausybės nariais, Valstybės saugumo departamento generaliniu direktoriumi Dariumi Jauniškiu. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ambasadoriams pristatys Lietuvos užsienio politikos gaires, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Ketvirtadienį diplomatai lankysis Seime, susitiks su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, Užsienio reikalų, Europos reikalų, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų nariais.

Užsienio reikalų ministerijoje vėliau vyksiančiose sesijose diplomatai klausys pranešimų ir diskutuos apie Lietuvos ekonominės politikos prioritetus ir diplomatinė tarnybos vaidmenį, Lietuvos inovacijų politiką, investicijų pritraukimą į Lietuvą. Įžanginį žodį tars ūkio ministras Evaldas Gustas.

Atstovybių vadovai Vilniuje taip pat susitiks su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi, Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu, Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu Ričardu Malinausku.

Paskutinę renginio dieną numatyti regioniniai ir individualūs susitikimai.

Ambasadorių ir atstovybių vadovų suvažiavimai vyksta kasmet.

F. Mogherini vizitas atšauktas dėl Irano derybų

Šią savaitę planuotas Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini (Federikos Mogerini) vizitas į Vilnių atšauktas dėl užsitęsusių derybų Irano branduolinės programos klausimu, trečiadienį patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovas spaudai.

„Ministras Linas Linkevičius telefonu kalbėjosi su ES vyriausiąja įgaliotine F.Mogherini, kuri ministrą informavo, jog dėl užsitęsusių derybų su Iranu ji atideda savo vizitą į Vilnių. Vizitui, kuris turėtų įvykti greitu metu, bus ieškoma naujų datų“, - BNS sakė Kęstutis Vaškelevičius.

Anksčiau planuota, kad F.Mogherini Lietuvoje lankysis ketvirtadienį. Jos darbotvarkėje buvo numatyta kalba Lietuvos ambasadorių suvažiavime ir susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite.

Iranas ir šešios didžiosios valstybės iki liepos septintos dienos pratęsė terminą sutarimui pasiekti. Iranas turėtų sumažinti savo branduolinę veiklą, kad jos metu nebūtų galima pasigaminti branduolinio ginklo, o mainais tarptautinė bendruomenė atšauktų Teheranui taikomas sankcijas.

Derybose su Iranu dalyvauja JAV, Britanija, Kinija, Prancūzija, Rusija ir Vokietija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių