Quantcast

Vilniuje policija sukelta ant kojų: pranešta apie galimai pagrobtą vaiką

Vilniaus policija trečiadienį vakare gavo pranešimą apie galimai pagrobtą vaiką, BNS patvirtino Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Anot jos, mieste tikrinami automobiliai, gyventojai prašomi pranešti apie įtartinus asmenis.

Policija paskelbė, kad apie 19 val. 14 min. gautas pranešimas, jog Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar geltonos) užsienietiškais numeriais galimai buvo įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Policija prašo pastebėjus minėtą automobilį ar įtartinus asmenis nedelsiant apie tai pranešti telefonu 112. Taip pat tėvų, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašoma kuo skubiau paskambinti 112.

„Neturime informacijos iš tėvų, kad būtų negrįžęs panašaus amžiaus vaikas“, - rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje.

Naujienų portalas delfi.lt anksčiau paskelbė, kad vyriškis policijai pranešė, jog prie jo priėję du vienuolikos metų berniukai pasakė apie pagrobtą draugę.

Pagal pranešimą, nepažįstamasis mergaitę įgrūdo į šviesios ar auksinės spalvos automobilį ir nuvažiavo. Pasak vaikų, automobilis buvo su geltonais numeriais.

„Mieste tikrinami visi panašūs automobiliai, gyventojų prašoma pamačius įtartinus asmenis su automobiliu užsienietiškais numeriais pranešti policijai“, – BNS sakė J. Samorokovskaja.

Socialiniuose tinkluose vilniečiai vienijasi, jie vieni kitus ragina internete nepranešinėti, kuriose sostinės vietose tikrinami automobiliai, kad to nesužinotų vaiko pagrobėjai.

Portalas delfi.lt rašo, kad vėlų vakarą į policiją paskambinusi moteris pasakė, jog matė pagrobimą. Apie 22.50 val. ji dar buvo apklausiama.

Policija apklausė keturis galimus liudininkus

Dėl galbūt pagrobtos mergaitės policija jau apklausė keturis galimus liudininkus, tarp jų – du berniukai, moteris bei vyras.

„Tai yra du berniukai, kurie pateikė informaciją pranešėjui, ir moteris. Pranešėjas yra vyras, kuris irgi yra apklausiamas“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

„Dar dirbama su jais, kol kas keturi žmonės, bet tai nereiškia, kad tik tiek nuveikta policijos. Policija tikrina visus pranešimus, kurie ją pasiekia“, – teigė ji.

Policijos atstovė teigė, kad visuomenė labai aktyviai teikia informaciją, tad liudininkų daugėja.

„Pareigūnai dirba visame mieste, liudininkų jau gali būti ir daugiau, jų daugėja, nes labai aktyviai visuomenė teikia informaciją“, – sakė J. Samorokovskaja

Po vidurnakčio ir toliau tęsiama trečiadienio vakarą sostinės Karoliniškių mikrorajone galbūt pagrobtos mergaitės paieška.

„Bendradarbiaujama su kitomis apskritimis vykdant policines priemones“, – teigė J. Samorokovskaja.

Ji taip pat teigė, kad ieškant mergaitės bendradarbiaujama su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Vilnaus miesto savivaldybe, Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Prašo atsiliepti per Lazdynus ir Karoliniškes važiavusius vairuotojus

Sostinės policija ieškodama galimai pagrobtos mergaitės prašo atsiliepti trečiadienį vakare per Lazdynus ir Karoliniškes važiavusius vairuotojus, kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai.

Nuo 18 iki 20 val. važiavusių šiais rajonais, ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve, policija prašo išsaugoti filmuotą medžiagą ir susisiekti telefonu Vilniuje 271 5060 arba el. paštu egle.sut@policija.lt. Pareigūnai susisieks su pranešėjais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Glarta

Glarta portretas
Gerai pas mus, tikrai viskas ore, kažkoks aferistų fabrikėlis užsidege, tai nacionalinis reikalas vos ne kaip Australijos gaisrai, čia dabar dingo - ne, ne tame esmė, o rezultatai kaip visad...

labai keista

labai keista portretas
Galima pamanyti, kad mergaitė vyresnė ir kad tai - Deimantė Kedytė. Kažkaip labai jau keistai visi sujudo. Kokia tikimybė, kad kažkas, galintis kažką pamatyti, perskaitys Šimašiaus įrašą? Kažkaip nenatūraliai persigandę kai kurie veikėjai, keistokas ir policijos elgesys. Arba vėl kažkokia niekšybė, arba pratybos geriausiu atveju?

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Ai, viena Burna mažiau, Lengviau Valstybei ir mums mokesčių mokėtojams.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių