Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje pradedamas statyti naujas vaikų darželis (atnaujinta)

2013-11-21 05:13 diena.lt inf.
Vilniaus miesto savivaldybės vizualizacija

Ketvirtadienį Vilniuje, Santariškėse, bus pradėtas statyti naujas vaikų darželis. Tai pirmasis nuo Nepriklausomybės laikų naujas darželis Santariškėse, pranešė sostinės savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad tai bus pirmasis Lietuvoje darželis su geoterminiu šildymu.

„Šis darželis pirmas mikrorajone nuo pat jo susikūrimo ir antras Vilniuje per 20 metų. Per pastaruosius dvejus metus vietų trūkumą sostinės darželiuose sumažinome 3,4 tūkst., vien per šiuos metus sukurta 2500 naujų vietų. Laukiančiųjų eilėje skaičius sumažėjo daugiau nei dvigubai. Ir toliau dirbame, kad vietų darželiuose nebetrūktų“, - sako sostinės meras Artūras Zuokas.

Statybų pradžioje dalyvavęs vienas iš Santariškių darželio statybų iniciatorius, Santariškių medicinos įstaigų asociacijos administratorius Aurimas Jaskonis džiaugėsi, kad jo svajonė pradėta įgyvendinti.

„Darželis, kurio statybos šiandien prasideda, tai bendras mūsų visų – savivaldybės, tėvų bendruomenės, vilniečių – pastangų rezultatas. Nuo to laiko, kai pradėjome kalbėti apie šio darželio poreikį, praėjo nemažai laiko, tačiau darželis čia yra ir visada bus reikalingas“, - sakė A.Jaskonis.

Modernus, su geoterminio šildymo sistema darželis bus baigtas 2015 m., po 14 mėnesių. Statybos darbai yra finansuojami iš Savivaldybės biudžeto ir kainuos 13,636 mln. litų.

Jame turėtų veikti 12 grupių, kurias galės lankyti daugiau nei 200 vaikų.