Quantcast

Vilniuje patruliuos nedažyti policijos automobiliai

Viršijantys greitį sostinės vairuotojai nuo šiol turėtų suklusti. Policija ketina pradėti naudoti neviešo patruliavimo metodus ir kelių eismo pažeidėjus žada gaudyti spacialiomis spalvomis nedažytais automobiliais.
 
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai eismo priežiūrai pradėjo naudoti 2 specialiomis spalvomis nedažytus ir policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtus policijos tarnybinius automobilius su transporto priemonių greičio viršijimo bei kitų kelių eismo taisyklių pažeidimo fiksavimo prietaisais.

Šiuose automobiliuose dirbama naudojant neviešo patruliavimo metodus. Automobiliuose sumontuotais prietaisais galima fiksuoti ne tik greitį viršijančius vairuotojus, bet ir kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tokius, kaip automobilių parkavimo, važiavimo visuomeninio transporto eismo juosta taisyklių pažeidimus ir pan.

Balandžio 7-13 d. Vilniaus Kelių patrulių rinktinės pareigūnai vykdė policines priemones, kuriomis siekta sumažinti dėl leistino greičio viršijimo kilusių eismo įvykių skaičių. Ypatingas dėmesys skirtas mopedų ir motociklų, keturračių motociklų vairuotojų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti. Priemonių metu pareigūnai užfiksavo 256 greičio viršijimo atvejus.

Su specialiaisiais automobiliais Kelių patrulių rinktinės pareigūnai patruliuos nuolat, atsižvelgdami į avaringiausias, pavojingiausias vietas ir esamą eismo padėtį Vilniaus mieste.

Policija primena, kad įrodymais administracinio teisės pažeidimo byloje gali būti bet kokie faktiniai duomenys, kuriais remdamasis pareigūnas įstatymo numatyta tvarka nustato, ar yra padarytas administracinis teisės pažeidimas.

Įstatymai nustato, kad įrodymais gali būti nuotraukos, vaizdo ar garso įrašai, liudytojų parodymai ir kt. Nustačius administracinio teisės pažeidimo faktus, pažeidėjai baudžiami Lietuvos Respublikos ATPK nustatyta tvarka.

Atmintina ir tai, kad pavasarį pabundanti gamta ir gerėjančios eismo sąlygos vairuotojams gali skatinti važiuoti greičiau bei rizikingiau nei šaltuoju metų laiku - ypač tai taikytina jauniems vairuotojams. Todėl pareigūnai prašo visuomet atsižvelgti į realias eismo sąlygas, įvertinti galimus pavojus, vairuoti drausmingai ir apdairiai.


Šiame straipsnyje: policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių