Quantcast

Vilniuje per parą nuo COVID-19 paskiepyta 8,5 tūkst. žmonių, šeštadienį žadama vakcinuoti 10 tūkst.

Vilniuje ketvirtadienį nuo COVID-19 paskiepyti 8,5 tūkst. žmonių, šeštadienį planuojama vakcinuoti apie 10 tūkst., BNS informavo Vilniaus mero atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Pasak jo, penktadienį numatoma paskiepyti taip pat apie 8,5 tūkst. žmonių, o iš viso šią savaitę jau paskiepyta maždaug 21,8 tūkst. gyventojų.

„Vakar paskiepyta 8,5 tūkst. gyventojų, rytoj planuojama apie 10 tūkstančių. Dar kviečiame registruotis 55-erių ir vyresnius, lėtinėmis ligomis sergančius, abiturientus, kontaktinius prekybos darbuotojus, mokytojus. Kitą savaitę pakviesime ir 45-erių bei vyresnius“, – BNS sakė K. Vaitkevičius.

Penktadienio rytą savivaldybės vakcinavimo registracijos sistemoje dar buvo likę 3,2 tūkst. neužpildytų vietų. Savivaldybė išplatino įspėjamąjį pranešimą visiems, esantiems Vilniuje, su prašymu laikytis reikalavimų, kartu kviesdama skiepytis minėtas prioritetines grupes.

Visi gyventojai sostinėje šią savaitę skiepijami „Pfizer-BioNTech“ vakcina. Pasak K. Vaitkevičiaus, šia ir „Moderna“ vakcina toliau bus skiepijamos dabar esančios prioritetinės grupės, tuo metu 45-erių ir vyresniems bus skirta naujai gaunama „AstraZeneca“ vakcinų siunta.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) sprendimas sostinei dėl čia prastėjančios epidemiologinės situacijos skirti apie 20 tūkst. visai Lietuvai numatytų „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozių sukėlė kitų savivaldybių pasipiktinimą. Iš viso Vilniui, įskaitant Santaros klinikas, numatyta 46,5 tūkst. dozių, t. y. beveik pusė visos šią savaitę Lietuvai skirtos „Pfizer-BioNTech“ siuntos. Vakcinas savivaldybė žada panaudoti dar šią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kuom daugiau skiepyje,tuo daugiau serga...kažkokie tai skiepai įdomus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių