Quantcast

Vilniuje nusileido specialus lėktuvas iš Londono

Penktadienį prieš vidurnaktį Vilniuje nusileido specialaus lėktuvas su lietuviais iš Londono.

Kaip BNS informavo Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius, orlaivis nusileido 23.21 val., skaičiuojama, kad juo į Lietuvą sugrįžo 214 tautiečių.

Anot Užsienio reikalų ministro atstovės Rasos Jakilaitienės, daliai lėktuvo keleivių Londonas tebuvo tarpinė stotelė.

„Į Lietuvą šiuo orlaiviu grįžo 12 nepilnamečių vaikų, pagal mainų programas besimokiusių ir užstrigusių Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tai yra labai svarbu, nes nepilnamečiai vieni, svetimoje šalyje, suprantate, koks tai nerimas tėvams“, – BNS sakė R. Jakilaitienė.

„Taip pat lėktuvu atskrido žmonės, kurie buvo užstrigę tolimuosiuose kraštuose, iš kurių buvo ypač sunku ištrūkti dėl nutrūkusių skrydžių ir uždarytų oro uostų. Pavyzdžiui, iš Meksikos, Australijos“, – pridūrė ji.

Taip pat penktadienio popietę Vilniuje nusileido lėktuvas iš Milano. Kaip teigė M. Zelenius, į Lietuvą juo grįžo devyni keleiviai – piliečiai arba asmenys, turintys teisę gyventi Lietuvoje.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį įsigalioja draudimas į Lietuvą ir iš jos skraidinti keleivius lėktuvais, vežti keltais, išskyrus reisą Kylis–Klaipėda–Kylis bei specialius su Vyriausybės sutikimu rengiamus skrydžius.

Be to, lietuviai į šalį dar galės grįžti tais keltais ir lėktuvais, į kuriuos bilietus buvo įsigiję iki balandžio 1-osios.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, atšaukta dauguma reguliarių skrydžių, todėl Vyriausybe bei šalies diplomatai organizuoja specialius reisus namo negalintiems grįžti lietuviams iš įvairių pasaulio vietų.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

 


Šiame straipsnyje: lėktuvas iš LondonokarantinaskoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 koronavirusasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
eikit pabuciuot ranka lansbergio anukuj proto bokstai kaimieciai.

minde

minde portretas
yra ten butus nusipirke ir gyvena nevykeliai ciai tik gyvena ir vergauja landsbergio anukam sveiko proto cia negrizta.

minde

minde portretas
jie matai ne lansbergio anukai kai tu tomai cia tik lansbergio anukai reilkalingi/kaimieciai tik sneka kad uzsieny nevykeliai landsbergio anuku peizalai/
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių