Quantcast

Vilniuje nuo COVID-19 paskiepyta pirmoji medikė: tai – dovana, leisianti grįžti į ankstesnį gyvenimą

Sekmadienio rytą Santaros klinikose paskiepyta pirmoji medikė.

Vilniuje pirmoji vakcina teko Santaros klinikų Infekcinių ligų centro slaugytojai Nijolei Ramonaitei. Tuo pat metu vakcinacija prasidėjo ir dar keturiose šalies ligoninėse.

Paklausta, ar viskas gerai, skiepą gavusi N. Ramonaitė atsakė: „Puikiai“.

Kiek vėliau spaudos konferencijoje N. Ramonaitė sakė, kad vakcina medikams – kalėdinė dovana, leisianti grįžti į ankstesnį gyvenimą.

„Grįšim į savo ankstesnį gyvenimą, galėsime bendrauti su šeimomis, artimaisiais, draugais“, – sakė ji.

Anot slaugytojos, skiepas nebuvo skausmingas, o pojūtis panašus kaip po gripo vakcinos.

N. Ramonaitė apie tai, kad bus pirmoji pasiskiepijusi Vilniuje, sužinojo prieš kelias dienas.

Iš pradžių toks sąmyšis buvo, bet naujiena buvo džiugi, tikrai labai džiaugiuosi, kad pasiskiepijau, nes tikrai labai laukiau vakcinos“, – kalbėjo Santaros klinikų slaugytoja.

„Iš pradžių toks sąmyšis buvo, bet naujiena buvo džiugi, tikrai labai džiaugiuosi, kad pasiskiepijau, nes tikrai labai laukiau vakcinos“, – kalbėjo Santaros klinikų slaugytoja.

Ji taip pat teigė, kad skiepytis ketina ir visi jos pažįstami kolegos.

Santaros klinikų vadovas Feliksas Jankevičius pabrėžė, kad vakcinos žymi labai svarbaus proceso pradžią siekiant pažaboti koronavirusą.

„Pasižiūrėjus, atrodo, kad labai paprasta procedūra, tačiau ji pažymi labai svarbaus proceso pradžią, nes be vakcinavimo mes tikrai nesusitvarkysime su šita pandemija“, – teigė jis.

8 valandą ryto „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta COVID-19 vakcina pirmieji medikai buvo paskiepyti ir kitose keturiose centrinėse šalies gydymo įstaigose.

Pirmoji siunta su 9750 vakcinos dozių Lietuvą pasiekė šeštadienio paryčiais ir buvo saugoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėliuose. Dieną vakcina buvo išskirstyta į Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio ligonines, atsakingas už COVID-19 valdymą regionuose.

Vaizdo įrašas:


Vilniaus ir Kauno apskritys gavo po 2925 vakcinos dozių, Klaipėdos apskritis  – 1950, o Šiauliai ir Panevėžys – po 975 dozes.

Skiepijant pirmuosius medikus ketinama sunaudoti visas šeštadienį gautas vakcinas. Antroji dozė šiuo kartu paskiepytam personalui, kuria reikia paskiepyti po 21 dienos, bus skiriama iš vėlesnių siuntų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
ko tie antivakseriai draskosi apsiputoję dėl tų skiepų,taigi jie nėra privalomi,nenorit,nesiskiepykit,kur problema,ar būtina parodyt savo kvailumą ,o kas nori,tegu skiepijasi,koks jų reikalas

Dalia

Dalia portretas
Tai,kuri skiepija žmogu,pirmiausiai reiketu deti i snuki taip,kad dantys islakstytu, o po to,atsisesciau ramiai ir tegul skiepyja tada.

Jonas

Jonas portretas
Pasidarė įdomu, ar komentuoja tik puspročiai, ar čia skaitytojai visi tokie? :)
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių