Quantcast

Vilniuje nuo COVID-19 pradėti skiepyti vyresni nei 70 metų gyventojai

Vilniuje nuo COVID-19 pradėti skiepyti vyresni nei 70-metų asmenys, BNS trečiadienį informavo savivaldybės atstovė.

„Jau pradėtos skiepyti ir grupės virš 70 metų, tokių pacientų paskiepyta, vakar duomenimis, 17,9 procento“, – BNS atsiųstame komentare teigė savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Viktorija Turauskytė.

Remdamasi Statistikos departamento duomenimis, Vilniaus savivaldybė teigia, kad šioje savivaldybėje paskiepyta didžiausia dalis vyresnių nei 80 proc. senjorų. Čia mažiausiai vieną skiepą gavo 34 proc. jų.

Taip pat Vilniuje vyksta gyventojų skiepijimas namuose, paskiepyta apie 250 pacientų.

„Šeimos gydytojai sudaro sąrašą senjorų, kurie turi specialiųjų poreikių, yra vieniši arba negali atvykti į gydymo įstaigą. Senjorai sulaukia skambučių iš poliklinikos, prie kurios yra prisirašę, aptaria, ar reikalingas skiepijimas namuose. Apie atvykimą vakcinavimo komanda iš anksto praneša telefonu, todėl niekur papildomai kreiptis nereikia“, – teigia savivaldybės atstovė.

Statistikos departamento duomenimis, Kaune mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 28,9 proc. vyresnių nei 80 metų gyventojų.

Antradienį apie baigtą 80-ies ir vyresnių gyventojų skiepijimą pranešė Klaipėda, ten paskiepytas ketvirtadalis šio amžiaus senjorų.

Visoje Lietuvoje paskiepyti 27 proc. šios amžiaus grupės gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana  portretas
Vilniui gerai, didžioji dalis skiepų pasiima, o provincijos nesvarbu. Kartais nežinau kur gyvenu

One

One  portretas
Saunuoliai vilniečiai, o Kaunas tik dideles patalpas gali parodyti Prezidentui o skiepinančių eilės laukia šaltyje.Klaipėda taip pat lenkia.

???

??? portretas
Šimoškino melas ir propaganda. O ko dar galima tikėtis iš "Laisvės partijos" fašistų?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių