Quantcast

Vilniuje kuriamas serialas apie XIX a. Austriją, senamiestyje bus stabdomas eismas

  • Teksto dydis:

Vilniuje bus filmuojamas vokiečių serialas apie XIX a. Austriją, savaitgalį sostinės senamiestyje šalia Lietuvos Nacionalinės filharmonijos bus stabdomas eismas.

Kaip informavo Vilniaus savivaldybė, serialą „SISI“ kuria „Bavaria Film“ grupei priklausančios vokiečių kino gamybos kompanija „Story House Pictures GmbH“.

Serialas nukels į XIX amžiaus Austriją, o televizijos ekranuose žiūrovai galės išvysti Lietuvos Nacionalinės filharmonijos eksterjerą ir Vilniaus universiteto architektūrinį ansamblį, „tapusius“ Hofburgo rūmais – būtent šių vietų panašumas į karališkuosius rūmus ir patraukė serialo kūrėjus filmuoti Lietuvoje.

Taip pat lietuviai seriale atpažins Šv. Jono Krikštytojo ir Šv. Jono apaštalo ir evangelisto bažnyčią, Lietuvos rašytojų sąjungos erdves, Pranciškonų vienuolyną, VU alumnato kiemą, Rokiškio ir Užutrakio dvarus, Trakų pilį ir kitas žinomas vietas.

Savivaldybė įspėja, kad nuo ketvirtadienio prasidėjo paruošiamieji darbai šalia Lietuvos Nacionalinės filharmonijos, patys filmavimai vyks šeštadienį ir sekmadienį.

Šeštadienį nuo 6 val. iki sekmadienio 24 val. filmavimo metu bus draudžiamas transporto priemonių ir pėsčiųjų eismas Pasažo skersgatvyje.

Šeštadienį ir sekmadienį 7–24 valandomis eismas bus ribojamas Šv. Kazimiero gatvės dalyje prie Subačiaus gatvės, išskyrus gyventojų ir aptarnaujantį transportą, šiomis valandomis iki 5 minučių eismas bus ribojamas ir Subačiaus bei Aušros Vartų gatvėse, siekiant užtikrinti palydą į filmavimo vietą vedamiems žirgams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
geriau stat ykit kareivio sveiko nuotykius tai bent bus ziurovu ir,,,,pinigeliooo,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių